eSokobanja.rs

Bajaga i instruktori, su u Sokobanju stigli cetiri sata pre pocetka koncerta, jer kod profesionalaca se nista ne prepusta slucaju.

Momcilo Bajagic Bajaga Sokobanja avgust 2008 

Bajaga i njegovi  instruktori, su u Sokobanju stigli cetiri sata pre pocetka koncerta, jer kod profesionalaca se nista ne prepusta slucaju. Vec u 19 sati radjene su tonske probe, a potom je predsednik opstine Sokobanja, Dimitrije Lukic, poveo clanove grupe na osvezenje u restoran BONI. Osim predsednika opstine, Instruktore su docekali i clanovi Organizacionog odbora basket turnira "Avgust u avgustu", a takodje i nekolicina clanova rukovodstva OO DS - Sokobanja.
Interesovanje gostiju za koncert Bajage je bilo veliko i plato ispred Milosevog Konaka je vec oko 20 sati bio popunjen, a po slobodnoj proceni svirku Instruktora je pratilo oko 4500 ljudi. A bilo je i uzbudljivo, jer od taktova prve pesme, Zmaj od nocaja, sa albuma "Vratice se rode", publika nije prestajala da peva, denseri su djuskali, a mnogi parovi su i zaplesali uz balade grupe koja postoji vec 24 godine. Raspolozenje je bilo na visini, tocile su se velike kolicine piva, ali niti najmanjeg incidenta nije bilo, tako da su i pripadnici Policijske ispostave - Sokobanja i clanovi obezbedjenja ravnopravno sa posetiocima pratili koncert. A Momcilo Bajagic - Bajaga, je na bini zedj gasio spricerima. Ni on nije napravio nijedan incident!
- Ovo je nezaboravna noc, po kojoj ce gosti pamtiti Sokobanju, do naredne godine, kada ce Organizacioni odbor turnira "Avgust u avgustu" prirediti spektakl u Sokobanji, povodom 10 godina basket turnira AuA. Nekoliko najvecih i najboljih bendova Srbije su u opticaju i opredelicemo se za nekoliko i napominjem da ce biti spektakularno,- rekao nam je Dejan Nikolic, narodni poslanik u skupstini Srbije, koji je prisustvovao koncertu i bio vidno uzbudjen i raspolozen.
Instruktori su bili neumorni, vise od dva sata Sokobanjom su se razlegali zvuci rock-muzike, sa svih objavljenih albuma do sada, a ovacije publike izmamile su pesme Plavi safir i Moji su drugovi. Kada je bend prestao sa svirkom i kada su pogasena svetla na bini, Instruktori nisu sisli sa nje, nego su na zahtev publike ponovo uzeli instrumente i otpevali jos tri pesme, nakon cega su se oprostili sa prisutnima, rekavsi da im je drago sto za sve godine postojanja uvek imaju i mladu publiku na koncertima.
I posle koncerta Instruktori su odvojili malo vremena da podele autograme fanovima i da se fotografisu s njima. Tako to rade profesionalci! svaka cast, Instruktori, bilo je divno.

autor:

Vladimir S. Putnik