eSokobanja.rs

Predstavnici lokalna samouprave potpisali su Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u okviru projekta "Očistimo Srbiju" sa Ministarstvom zaštite životne sredine i prostornog planiranja, prilikom posete ministra Dulića Sokobanji./ Izrada Lokalnog akcionog plana, u realizaciji Kancelarije za mlade opštine Sokobanja privodi se kraju, saznajemo od Ivane Radosavljević koordinatorke Kancelarije za mlade./ Kako su nas obavestili iz Elektrodistribucije Sokobanja zbog radova u trafostanici 10 na nula četri park i isključenja niskonaponske mreže, sutra od 10 do 14 časova bez struje će biti ulica Miladina Živanovića, Zelena pijaca, Alfa banka kao i svi lokali u zgradi stare robne kuće./ Skupština opštine Sokobanja obaveštava građane da je za 1. decembar zakazana Javna rasprava radi utvrđivanja predloga Odluka koje će biti predmet usvajanja na sednici u decembru mesecu

18. 11. 2010. VEST: JKP Napredak otpočelo je danas radove na sanaciji divljih deponija


Predstavnici lokalna samouprave potpisali su Ugovor o sanaciji divljih deponija i nabavci sudova za odlaganje smeća u okviru projekta "Očistimo Srbiju" sa Ministarstvom zaštite životne sredine i prostornog planiranja, prilikom posete ministra Dulića Sokobanji. Vrednost ugovora je 2 000 000 dinara. JKP Napredak otpočelo je danas radove na sanaciji divljih deponija, saznajemo od direktora JKP, Saše Drljače. Juče je čišćena deponija u selu Trubarevac, a radovi će se nasataviti u ponedeljak po predvidjenom rasporedu i u dogovoru sa predsednicima mesnih zajednica, kaže Drljača. U samoj Sokobanji ima 5 divljih deponija i 15 u selima,a za saniranje ovih deponija predvidjena su sredstva u iznosu od milion dinara, dok je milion dinara predvidjeno za nabavku opreme-sudova za odlaganje smeća, saznajemo od Saše Drljače.


18.11.2010. VEST – Lokalni akcioni plan

Izrada Lokalnog akcionog plana, u realizaciji Kancelarije za mlade opštine Sokobanja privodi se kraju, saznajemo od Ivane Radosavljević koordinatorke Kancelarije za mlade. Ovo je strateški dokument veoma bitan za Sokobanju, a glavni priorteti su: Osnaživanje aktivizma i povećanje mobilnosti mladih, Unapređivanje, svih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, Unapređenje kulturnih, sportskih i drugih sadržaja za mlade. Aktivnosti će biti usmerene na: projekte međuopštinske i međunarodne razmene, nastavak programa karijernog vođenja i savetovanja za mlade, nastavak programa omladinskog preduzetništva, organizovanje sportskih manifestacija, aktiviranje mladih u očuvanju životne sredine.


18.11.2010. V E S T – Bez struje zbog radova u trafostanici

Kako su nas obavestili iz Elektrodistribucije Sokobanja zbog radova u trafostanici 10 na nula četri park i isključenja niskonaponske mreže, sutra od 10 do 14 časova bez struje će biti ulica Miladina Živanovića, Zelena pijaca, Alfa banka kao i svi lokali u zgradi stare robne kuće.

 

 


 

18.11.2010. VEST – Ulica Ljube Didića

Radovi na rekonstrukciji ulice Ljube Didića ulaze u završnu fazu, saznajemo od Predraga Lazića - šefa gradilišta. Danas je počelo asfaltiranje, koje će prema planu biti završeno za dva do tri dana, kada će kolovoz ove ulice biti potpuno presvučen novim slojem asfalta, a biće uređeni i trotoari. Najbitnije je da je u proteklom periodu regulisan potok koji je i uzrokovao sve probleme na ovoj ulici, i na osnovu koga je ova ulica i ušla u projekat rekonstrukcije. Do sada svu rokovi ispoštovani,a kompletni radovi biće završeni za desetak dana. Radove izvodi preduzeće Transkop“ iz Paraćina u saradnji sa preduzećem D.M Invest doo iz Smederevske Palanke. Projektnu dokumentaciju uradila je Direkcija za urbanizam i izgradnju, a Ministarstvo za NIP sprovelo je tendersku proceduru. Vrednost radova je 13 miliona dinara.


18.11.2010. V E S T – Javna rasprava zakazana za 1. decembar

Skupština opštine Sokobanja obaveštava građane da je za 1. decembar zakazana Javna rasprava radi utvrđivanja predloga Odluka koje će biti predmet usvajanja na sednici u decembru mesecu i to: predlog Odluke o budžetu Opštine Sokobanja za 2011 godinu, o lokalnim komunalnim taksama, o lokalnim administrativnim taksama, o visini naknade za korišćenje građevinskog zemljišta u 2011 godini, o određivanju početne cene za davanje u zakup lokacija za postavljanje manjih montažnih objekata, o davanju u zakup poslovnog prostora na teritoriji opštine Sokobanja kao i predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o visini naknade za uređivanje građevinskog zemljišta. Sve radne verzije pomenutih odluka objavljene su na sajtu opštine Sokobanja www.opstinasokobanja.com i istaknute su na oglasnoj tabli Opštinske uprave opštine Sokobanja. Zainteresovani mogu izvršiti uvid u radne verzije i dati svoje sugestije u pisanoj formi do 29. novembra preko pisarnice Opštinske uprave, poslati e-mail na: info@opstinasokobanja.com, ili na Javnoj raspravi. Javna rasprava će biti održana 01.decembra u velikoj sali Skupštine opštine (iznad vatrogasno), sa početkom u 16 časova.