eBooking.rs

Drugu godinu zaredom, članovi slikarsko-grafičke sekcije, ULUPUDS-a, postavljaju izložbu slika malog formata. Juče, 21. avgusta, 2009. godine u 20 časova, u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, otvaranju izložbe prisustvovao je i Jugoslav Vlahović

Drugu godinu zaredom, članovi slikarsko-grafičke sekcije, ULUPUDS-a, postavljaju izložbu slika malog formata. Juče, 21. avgusta, 2009. godine u 20 časova, u maloj galeriji Zavičajnog muzeja, otvaranju izložbe prisustvovao je i Jugoslav Vlahović, ilustrator NIN-a,  poznatiji našoj javnosti po dizajnu i ilustracijama mnogih omota albuma naših pevača i pop-rock sastava.
B.Majkić i J.Vlahović     U ime OTKS-a, sve prisutne je pozdravio Bratislav Majkić, sekretar za kulturu, a zatim se skupu obratio Jugoslav Vlahović:
     - Drago mi je što sam pozvan da otvorim ovu izložbu, nisam se nadao, jer sam ovde banjski gost. Kada sam čuo za izložbu došao sam, jer to ne mogu da propustim, to su i moji kolege izlagači. Ranijih godina i ja sam učestvovao na zajedničkim izložbama, ali sam ove godine nešto zakasnio. Mali format nama umetnicima služi kao jedan predah, u stalnom raskoraku između onog što mi želimo da stvaramo i narudžbina po željama naručilaca. Isto tako, mali format je i nama šansa da na jedan drugi način pokažemo intimnije sami sebe. Mali format nije za neke velike prostore, velike izložbe, zato je iskreniji i često su ovo skice za neka velika dela, velike slike, - rekao je Jugoslav Vlahović i otvorio izložbu.
J.Vlahović i M.Armuš     U maloj galeriji Zavičajnog muzeja predstavljeno je 47 autora, a jedan od njih je i Momir Armuš, akademski slikar i profesor likovne kulture, iz Sokobanje. On je izložbu postavio i autor je kataloga koji je za ovu priliku štampan. Izložba je otvorena do 28. avgusta i može se posetiti tokom celog dana.
     Vidimo se u Sokobanji.


Sokobanja, 22.08.2009.g.
tekst i foto:
V. S. Putnik