eSokobanja.rs

Hajka na VUKA:: Lovačko udruženje Soko iz Sokobanja za vikend organizuje taradicionalnu hajku na vuka. Prvog dana u subotu 26. februara biće organizovano takmičenje u gađanju makete vuka i glinenih golubova, dok je u nedelju 27. februara hajka, na padinama Rtnja, Rtanj Soko banja

28.02.2011. VEST – Hajka na vuka

vuku u goste sokobanjaTradicionalna hajka na vuka pod nazivom „Druženje s vukom Rtanj 2011“ održana je juče uz veliku posećenost i učešće preko 400 lovaca iz svih krajeva Srbije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Lovci ni ove godine nisu bili srećne ruke, nijedan vuk nije ulovljen- odstreljeno je samo nekoliko lisica i nekoliko divljih mačaka. Predsednik LU „Soko“ Goran Radosavljević kaže da je hajka odlično organizovana, da se odvijala po planu i bez incidenata. U okviru manifestacije, dan ranije održano je pojedinačno takmičenje u gađanju glinenih golubova i nepokretne makete vuka. Prvo mesto u gađanju glinenih golubova osvojio je Goran Nikolić iz Ćićevca a prvo mesto u gađanju nepokretne makete vuka zauzeo je Dragan niketić iz Niša. U skladu sa tradicijom, juče nakon lova za sve učesnike organizovan je ručak u Domu kulture u Šarbanovcu a najuspešnijim učesnicima uručeni su pehari i diplome.

24.02.2011. V E S T - Hajka na VUKA

Lovačko udruženje Soko iz Sokobanje za vikend organizuje taradicionalnu hajku na vuka .Prvog dana u subotu 26. februara biće organizovano takmičenje u gađanju makete vuka i glinenih golubova, dok je u nedelju 27. februara hajka, na padinama Rtnja, kaže Goran Radosavljević, predsednik Lovačkog udruženja Soko.