eSokobanja.rs

FOTO IZAZOV:: U subotu, 23. avgusta, u Galeriji-legatu Miluna Mitrovica, u Sokobanji, je otvorena izlozba umetnicke fotografije, radova koji su usli u uzi izbor, povodom konkursa za najbolju umetnicku fotografiju, Prvi foto izazov - Sokobanja 2008. Organizator konkursa je Organizacija za turizam, kulturu i sport Sokobanja, a pokrovitelj je SO Sokobanja. Foto-studio "VIN"

Prva-nagrada.1jpg.jpgU subotu, 23. avgusta, u Galeriji-legatu Miluna Mitrovica, u Sokobanji, je otvorena izlozba umetnicke fotografije, radova koji su usli u uzi izbor, povodom konkursa za najbolju umetnicku fotografiju, "Prvi foto izazov - Sokobanja 2008". Organizator konkursa je Organizacija za turizam, kulturu i sport Sokobanja, a pokrovitelj je SO Sokobanja. Foto-studio "VIN", iz Sokobanje je bio sponzor manifestacije, a prijatelj, grafika "GALEB", iz Nisa, koja je stampala katalog.
Druga-nagrada.2jpg.jpgNa konkurs je pristiglo mnogo radova iz raznih krajeva Srbije, a strucni ziri je odabrao 38 fotografija koje su usle u uzi izbor, od koje su tri nagradjene. Prva nagrada je bila 500 evra i osvojio ju je Dejan Marinkovic iz Sokobanje, sa fotografijom pod nazivom "Ribolovac".Treca-nagrada.3jpg.jpg Drugo i trece mesto, takodje su osvojili Sokobanjcani koji su i bili najbrojniji ucesnici konkursa, a prirodne lepote sokobanjske kotline su prosto izazov za sve koji se bave fotografijom. Drugo mesto, sa radom pod nazivom "Reka Moravica", osvojila je Milena Veljkovic, a trece za fotografiju "Izlazak Sunca na Rtnju" zavredio je Predrag Aleksic.
Naredne godine tema konkursa bice kulturno-istorijski spomenici i dragi fotografi izostrite svoje objektive i spremajte se za 2. foto izazov u Sokobanji. Pa, da se slikamo! Vidimo se u Sokobanji.

autor:

Vladimir S. Putnik