eSokobanja.rs

DZEZ U SOKOBANJI:: Dan nakon veoma uspelog koncerta OK BAND-a, u utorak, 12. avgusta, 2008. godine, Organizacija za turizam, kulturu i sport-Sokobanja, nam je priredila jos jedno prijatno iznenadjenje, organizujuci koncert dzez muzike, u izvodjenju URBAN BAND-a iz Bora.

Dan nakon veoma uspelog koncerta OK BAND-a, u utorak, 12. avgusta, 2008. godine, Organizacija za turizam, kulturu i sport-Sokobanja, nam je priredila jos jedno prijatno iznenadjenje, organizujuci koncert dzez muzike, u izvodjenju URBAN BAND-a iz Bora.
Koncert je poceo tacno u 20 sati i pratilo ga je oko 300 ljubitelja ove vrste muzike i ocene prisutnih su da band svira prilicno lepo. U publici je bila i nekolicina sokobanjskih muzicara, koji takodje kolegama iz Bora daju dobre ocene i sve pohvale za svirku.
Jos vece odusevljenje njihovim umecem izaziva cinjenica da band u ovom sastavu postoji tek tri meseca i ovo im je treci koncert u karijeri. Svi oni se vec godinama bave muzikom, ali zajedno su u grupi tek tri meseca i za njih sve je prijatno iznenadjenje sto su uspeli da zadrze paznju publike 1 sat i 15 minuta, rekao nam je Nesa, clan grupe.
O nnjima ce se tek cuti i zato ovom prilikom samo cemo napisati njihova imena. Sastav cine: Bojan, Zlatko, Dane, Nesa i Paja.
Zlatko je dzez muziku svirao oko 15 godina u Spaniji, u raznim grupama, a Bojan i Nesa su svirali narodnu muziku, trbuhom za kruhom, kako kazu, na primorju po hotelima i restoranima bivse Jugoslavije, ali naglasavaju da treba povuci crtu i nezastraniti, vec raditi ono sto volis i sto donosi zadovoljstvo.
Kada su u pitanju buduci planovi grupe, Nesa kaze da im je namera da sviraju sto bolje i da ucestvuju na festivalima dzez muzike, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Za festival u Nisu su zakasnili, ali sigurno ce ucestvovati u Valjevu. Iz Sokobanje nose lepe utiske, super su, kaze Nesa i rado ce ponovo doci, ako budu pozvani. Pojedini od clanova sastava dolaze u Sokobanju sa porodicama, radi odmora i relaksacije i Banja pod Ozrenom nije im nepoznata, a kao clanovi prethodnih grupa mnogo puta su boravili u Sokobanji.
Verujemo da ce ih OTKS, i referent za kulturu, Bratislav Bata Majkic, u dogledno vreme pozvati opet u Sokobanju, jer su na prvom nastupu osvojili simpatije i gostiju i mestana. Svaka cast, dzezeri! Vidimo se u Sokobanji!