eSokobanja.rs

BAJK PARTI:: Bajkeri iz Srbije, ali i iz nekoliko okolnih država, njih oko 200, okupilo se u subotu, 18. jula, 2009. godine, u centru Sokobanje, očekujući večernji rock koncert, grupe ČIPI & INDUSTRY

 Bajkeri iz Srbije, ali i iz nekoliko okolnih država, njih oko 200, okupilo se u subotu, 18. jula, 2009. godine, u centru Sokobanje, očekujući večernji rock koncert, grupe ČIPI & INDUSTRY.
     Od ranih jutarnjih sati, na prostoru kod stare osnovne škole u Sokobanji, započeto je okupljanje bajkera i čula se glasna rock muzika sa razglasa, uz neizbežno pivo i roštilj, kojih u Sokobanji ima na pretek. Organizatori, sokobanjski klub bajkera „FALCONS“,  i OTKS, pobrinuli su se da ta dva artikla, bar tog dana, ne presuše. Sve do kasnih popodnevnih sati čula se buka motora i škripa guma, dok su bajkeri izvodili bravure i vratolomije na svojim dvotočkašima. Okolne ulice i prostor oko stare škole i Gimnazije, celog dana obezbeđivale su patrole sokobanjske policijske stanice i incidenata nije bilo.
      Od 19 sati, oko 200 bajkera je sa startne pozicije kod Narodne biblioteke, pošlo u defile ulicama Sokobanje, do izletišta Ozren i natrag, da bi od 20 sati na igralištu kod Gimnazije, uz gromoglasnu svirku Čipija, otvorili ventile i dali sebi oduška. Stariji meštani Sokobanje negoduju, ali to je samo jedan dan, a i gosti su, bez obzira što su bučni i njih treba ugostiti.
     Vidimo se na sledećem Bajk-partiju, dogodine, u Sokobanji.


19.07.2009.
Sokobanja.
Tekst i foto:
V.S. Putnik