eBooking.rs

Da, da... prođe čitava godina - i evo nas, ponovo, usred najlepšeg događaja - na vodi, na vetru, u čistoj sokobanjskoj prirodi - na Regati Zeleno srce Srbije... Da mogu - tj., da se ja pitam i pravim reklamu - napisao bih: SOKOBANJSKO MORE - a ne BOVANSKO JEZERO!...

Da, da... prođe čitava godina - i evo nas,  ponovo, usred najlepšeg događaja - na vodi, na vetru, u čistoj sokobanjskoj prirodi - na Regati "Zeleno srce Srbije"...
   Da mogu - tj., da se ja pitam i pravim reklamu - napisao bih: SOKOBANJSKO MORE - a ne BOVANSKO JEZERO!...
   Ali, dobro je i ovako... okupiće nas dobra ideja i "okupirati" plemenita i zdrava strast za sportskom pobedom.
   SVI NA BOVANSKO JEZERO!...
   NE TREBA VAM VESLO - SAMO PONESITE JEDRO!...
   Privode se kraju dobro osmišljene pripreme jedriličarskog takmičenja,  odnosno regate „Zeleno srce Srbije“, koja će se održati od 23. do 25. aprila 2010. na velikom i prelepom Bovanskom jezeru. Ova naša tradicionalna Regata se održava u okviru redovnog kalendara klupskog takmičenja Jedriličarskog saveza Srbije za ovu kalendarsku godinu.
   Organizator je veoma ugledan, to je jedriličarski klub „Zoran Radosavljević“ iz Niša (osnovan 1999) a u saradnji s  Organizacijom za turizam, kulturu i sport iz Sokobanje.
   Učesnici će se takmičiti u sledećim klasama: Optimist; Laser 4,7; Laser radijal; Laser standard i Finn.
   Prošle godine - 2009 - takmičilo se  ukupno 27 ekipa, a bile su iz Srbije, Makedonije i Bugarske.
   Regata će i ove godine okupiti velik  broj ljubitelja jedriličarskog sporta, kao i turiste koji neće propustiti da značajan sportski događaj i doživljaj ne zabeleže i u svom sećanju i svojim aparatima.            
   Takmičari, svi odreda, Bovansko jezero smatraju idealnim regatnim poljem - jer ima sve potrebne karakteristike za razvoj ovog sporta.
   Još se, sa sigurnošću, ne zna ko će zvanično otvoriti Regatu 2010, ali, po svoj prilici, biće to uvažen i agilan predsednik SO Sokobanja, inženjer gospodin Dimitrije Lukić.
   Sve dodatne informacije u vezi s  pravilima takmičenja i o samoj Regati - možete dobiti od predsednika kluba uvaženog gospodina Dejana Milosavljevića, na broj telefona: 063/70 96 472.
   DOBAR VETAR, REGATO!

   Boba Mihić
 
   oOo