eSokobanja.rs

Sokobanjska Organizacija za turizam, kulturu i sport, uz nesebičnu pomoć glumaca Amaterskog SB pozorišta, iz Sokobanje, priredili su 29. decembra, još uvek aktuelne godine, deci Sokobanje, ali i gostima, druženje uz pesmu i igru, a sve to zbog dočeka Deda Mraza.

DEDA MRAZ ZA DECU SOKOBANJE  Sokobanjska Organizacija za turizam, kulturu i sport, uz nesebičnu pomoć glumaca Amaterskog SB pozorišta, iz Sokobanje, priredili su 29. decembra, još uvek aktuelne godine, deci Sokobanje, ali i gostima, druženje uz pesmu i igru, a sve to zbog dočeka Deda Mraza.
Organizatorima i učesnicima na ruku je išlo toplo vreme za ovo doba godine i atrijum Zavičajnog muzeja je bio popunjen do poslednjeg mesta za stajanje! Po slobodnoj proceni, ovoj zabavi je prisustvovalo oko 1.000 posetilaca. Deci je uvek interesantno kada im se obraćaju likovi iz bajki i priča i tako je i otpočelo sinoćno druženje sa mališanima. Od Plave čarobnice, Zeke i Mede, do vilenjaka, uz pesmu i igru, do pojave Deda Mraza, koji je sa sobom poveo gospođicu Mrazicu.
Nakon otpevanih nekoliko pesama i đuskanja u čast Deda Mraza i nastupajuće Nove godine priređen je i vatromet u trajanju od tri minuta, dok su Deda Mraz, gospođica Mrazica i vilenjaci dečici delili slatkiše.
Prednovogodišnje raspoloženje je svuda prisutno, prodavnice su opsednute, a primeti se i povećan broj gostiju u Sokobanji, o čemu svedoči i gužva na šetalištu u centru Sokobanje.
Deda Mraze, Deda Mraze, vidimo se u Sokobanji i dogodine!
Srećna Vam Nova godina!


tekst i foto:
Vladimir S. Putnik