eSokobanja.rs

Dan opštine Sokobanja, biće svečano obeležen u utorak 21. juna. Ovaj datum veoma je značajan za razvoj sokobanjskog i banjskog turizma u Srbiji. Prvi zvanični uput, izdat je 21. juna 1837 godine

21.06. 2010. VEST – Dan Opštine

opstina sokobanja

Dan opštine Sokobanja, biće svečano obeležen sutra 21. juna u bioskopu „Moravica“. Protokol Svečane sednice SO Sokobanja izgleda ovako: U 11 i 30 minuta predviđen je dolazak ambasadora Japana u Srbiji, Njegove ekselencije Tošija Cunozakija; Ceremonija uručenja specijalnog vozila, donacije ambasade Japana JKP „Napredak“ biće obavljena u 11 časova i 30 minuta,; Nakon ceremonije biće održana Konferencija za novinare na kojoj će govoriti: Njegova ekselencija Tošio Cunozaki, predsednik opštine Dimitrije Lukić, predstavnici Ministrstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja i direktor JKP „Napredak“ Saša Drljača. Svečana Sednica Skupštine opštine Sokobanja biće održana u bioskopu „Moravica“ sa početkom u 12 časova. Koktel u restoranu „Čoka“ biće organizovan u 13 časova i 30 minuta.

 


  Dan opštine Sokobanja, biće svečano obeležen u utorak 21. juna. Ovaj datum veoma je značajan za razvoj sokobanjskog i banjskog turizma u Srbiji. Prvi zvanični uput, izdat je 21. juna 1837 godine. Bio je to uput za poručnika Lazarevića koji je u Sokobanju došao sa "vaučerom" koji je izdat u knez Miloševoj kancelariji u Kragujevcu. Povodom Dana opštine prijem gostiju u bioskopu "Moravica" obaviće se od 11 i 30 do 12 časova, Svečana sednica SO Sokobanja počinje u 12 časova i trajaće sat vremena, nakon čega sledi polusatni kulturno umetnički program. Koktel u restoranu Čoka počinje u 13 h i 30 minuta.