Zna (dete) znanje!

Ovo što ovde sledi, namenjeno je svim onim lenštinama što studiraju po 4-5-6... itd. godina... svim onim maminim (a i tatinim!) mazama, da pročitaju i da se postide - od jedne devojčice kojoj je, tek, 13 (i slovima, za neverne tome: trinaest) godina!...

23 Maj 2008

Ovo što ovde sledi, namenjeno je svim onim lenštinama što studiraju po 4-5-6... itd. godina... svim onim maminim (a i tatinim!) mazama, da pročitaju i da se postide - od jedne devojčice kojoj je, tek, 13 (i slovima, za neverne tome: trinaest) godina!...
- Ništa nije nemoguće, samo ako se dovoljno potrudite da ispunite svoju želju - kaže 13-godišnja Liana Arčer, namlađa direktorka na svetu!
Ovoj devojčici s njujorškog Long-Ajlenda, svi su govorili da je previše mlada da bi ostvarila svoj plan, ali je ona, ipak, uz mnogo odlučnosti i uz pomoć svojih roditelja i prijatelja, uspela da otvori malu fabriku za proizvodnju krema i šampona, nazvanu "Korporacija Liana"!
Jeste li pročitali ovo, mamine maze i ostale lenštine - kojima majka kaže: "Kiša je, ponesi kišobran"?!
Dete otvorilo svoju fabriku!...
A sve je počelo tako što je njena mama, još od Lianine druge godine, devojčičinu kosu negovala kremom za koju je njena baka smislila recept! Mala Liana, već kao osmogodišnjakinja, dosetila se da bi tu kremu, bakinu, mogla i da prodaje. Kad je njoj dobra, što ne bi i drugim devojčicama i, možda, devojkama! Pa i ženama, što da ne!
U početku su sve njene molbe bile uzaludne: roditelji su joj odgovarali da bi trebalo da misli na učenje a ne na proizvodnju i trgovinu. Nije im vredelo!
Prve kreme je sama napravila (smućkala!). Pa ih je spakovala, opet, sama, u male tegle i - prodala!
Kad su roditelji videli njenu radost, to što je tako mala počela sama da zarađuje svoj džeparac, odlučili su da joj se pridruže u ostvarenju njenog sna.
Tako je mala Liana, učenica osmog razreda osnovne škole, danas direktorka svom ocu koji radi u njenoj maloj fabrici za proizvodnju kozmetike. Kad se vrati iz škole, prvo uradi domaće zadatke... pa zatim silazi u podrum da zapakuje proizovde i pošalje ih kupcima.
Bravo, Liana, ima, tog, i u Srbiji...
Aha!...

oOoSmeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt