Žene su jači pol!

Žene su jači pol:: Pored tog što su, po ponašanju, „muškarci s Marsa” a „žene s Venere”, i organizam muškaraca i žena u nekim situacijama funkcioniše drukčije.

8 Jun 2013

Pored tog što su, po ponašanju, „muškarci s Marsa” a „žene s Venere”, i organizam muškaraca i žena u nekim situacijama funkcioniše drukčije.
Muškarci bolje podnose bol i kasnije dobijaju bore... ali žene imaju snažniji imunološki sistem i brže apsorbuju lekove.
To su, samo, neke razlike muškog i ženskog tela koje, možda, niste znali.
Žene su, ipak, jači pol!
Ovu tvrdnju potkrepljuje izveštaj „Nežan muškarac” u kom se navodi kako su muškarci po mnogo čem ranjiviji nego žene. Autor navodi veću stopu smrtnosti muških fetusa, veći broj poteškoća u razvoju, učestalije poremećaje u ponašanju kod dečaka i veću stopu smrtonosnih bolesti!
Mišići ženskog srca su manje elastični, što dovodi do veće mogućnosti nastanka srčane aritmije...
Žene imaju snažniji imunološki sistem nego muškarci, što može da bude jedan od razloga zašto žive duže.
Istraživači na Kraljevskom univerzitetu za medicinu u Londonu, ustanovili su da žene u svim životnom fazama imaju veći broj belih krvnih zrnaca koja su odgovorna za borbu protiv infekcija...
Žene, za razliku od muškaraca, drukčije upijaju lekove. Žensko telo se brže oslobađa lekova, pogotovo u vreme mesečnog ciklusa, kad su hormonalne promene ubrzane.
Zapravo, do pre 20 godina, farmaceutske kompanije nisu testirale nove lekove na ženama baš zbog ove činjenice...
Iako mnogi smatraju da žene podnose veću količinu bola baš zato što moraju da podnesu bolove pri porođaju, istraživanja pokazuju suprotno. To je potvrđeno na jednostavnim testovima u kojima muškarci i žene uranjaju ruku u smrznutu vodu, u kojoj muškarci duže mogu da zadrže ruku.
Naučnici smatraju da limbički centar u ženskom mozgu, koji je odgovoran za emocije, pa tim i za bol, reaguje na nadražaj ranije nego kod muškaraca s ciljem sprečavanja daljeg bola...
Muškarci i žene drukčije reaguju kad im se pokaže slika idealnog tela neposredno pred ručak.
Istraživanja pokazuju da će muškarci pojesti više hrane pred prijateljima kad im se pokaže slika savršenog muškog tela, dok će žene pojesti znatno manje.
Žene, takođe, jedu manje pred drugim ženama...
Međutim, to nisu sve razlike među polovima...
Žene češće dobijaju kamenac nego muškarci...
Probavnom sistemu žena, takođe treba više vremena da svari hranu nego muškarcima...
I, na kraju, na veliku žalost ženskog roda, ženama će se koža naborati pre nego muškarcima.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt