Žene i prevara

Žene i prevara:: Žene se na prevaru lakše odlučuju u ranim tridesetim godinama - pokazalo je novo istraživanje, a naučnici kažu da je uzrok "poboljšavanje šansi za ostajanje u drugom stanju".

15 Maj 2013

Žene se na prevaru lakše odlučuju u ranim tridesetim godinama - pokazalo je novo istraživanje, a naučnici kažu da je uzrok "poboljšavanje šansi za ostajanje u drugom stanju".
Ranijim istraživanjima, utvrđeno je da žene u načelu teže monogamnim vezama, ali ako se odluče da "švrljaju", to će se verovatno desiti u ranim tridesetim godinama, kad plodnost opada i biološki sat počne da "otkucava".
Izgleda da neke pripadnice lepšeg pola "trideset i neku" godinu smatraju poslednjim trenutkom za pronalaženje "oca svoje dece".
Dr Dejvid Šmit, s Univerziteta "Bredli", proučavao je podatke o seksualnim navikama žena iz 48 zemalja.
Rezultati su pokazali da će muškarac, sklon aferama, partnerku najverovatnije prevariti u kasnim dvadesetim godinama - dok su za žene kritične godine posle tridesete.
"To je, upravo, trenutak kad je ženska seksualnost na vrhuncu, ali plodnost počinje da opada, pa su šanse za ostajanje u drugom stanju sve manje, dok se rizik od genetskih poremećaja povećava" - kaže dr Šmit.
Rezultati istraživanja, pokazali su i da se žene u tim godinama češće odlučuju na razvod, ili raskid veze, i to, uglavnom, zbog neverstva.
Ova studija je pokazala i da su u zemljama u kojima je procentualno više muškaraca, kao što su Kina, Japan ili Južna Koreja, ima manje razvoda, kao i da su ljudi manje zainteresovani za "neobavezan" seks nego u zemljama u kojima je broj žena veći od broja muškaraca.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt