Zašto muškarci više vole velike grudi?

Ponekad se, jednostavno, ne možemo odupreti da gledamo ženske grudi. A zašto?... Većina muškaraca i ne želi da se odupre ili, jednostavno, ne može: ženske grudi privlače muške oči kao magnet! A zašto?...

25 Jul 2014

Ponekad se, jednostavno, ne možemo odupreti da gledamo ženske grudi. A zašto?...
Većina muškaraca i ne želi da se odupre ili, jednostavno, ne može: ženske grudi privlače muške oči kao magnet! A zašto?...

Estetika grudi i razvoj ljudskog ukusa

Tvrdnja da muškarci više vole velike grudi - sporna je! To ne potvrđuje nijedno istraživanje, a Internet-ankete pokazaju da muškarci približno jednako vole B, C i D "košarice", a najviše obraćaju pažnju na veličinu u odnosu na telo.
Velike grudi u istoriji nisu bile naglašavane i poželjne sve do 20. veka.
Srednjovekovni slikari i pesnici su, naprotiv, davali prednost malim grudima postavljenim visoko iznad povećeg trbuha koji je podsećao na trudnoću.
Francuski umetnici su, u kasnom šesnaestom veku, davali prednost malim grudima na tankom i duguljastom telu; italijanski kasnorenesansni autori su voleli široke grudi i popunjene bokove i bedra! Verbalna formulacija za razvoj ukusa nije najuspešnija jer se, kad su ukusi u pitanju, radi o raspoznavanju nijansi i različitosti, a nikako ne o "napredovanju" u smislu "s lošijeg na bolje". Ako pogledamo pravu sliku društva, medija, opazićemo skrivenu sliku naših želja: ogromne veštačke grudi koje se svud, oko nas, klate, jer ih treba "prodati" muškim klijentima! Iako naš ukus ne traži takvo zadovoljstvo, zašto su, onda, velike grudi sredstvo prodaje i zašto se pretpostavlja da ih muškarci vole više od malih ili prosečnih grudi?!
Žene nisu uvek oduševljene kad neko "bleji" u njihove grudi. Posebno neugodno može biti kod lekara...
Vrlo jednostavna logika nam govori sledeće. Muškarci vole ženske noge. Što se više vide, što su duže, smatramo ih lepšim. Volimo grudi, što su veće, više nam se sviđaju. Nažalost, takva jednostavna logika "ne drži vodu"! Po toj logici, trebale bi nam se sviđati i velike ženske guze, sa čim se mnogi ne bi složili. Evolucijski biolozi koji zadnje vrijeme pokušavaju objasniti sve činjenice ljudskog života, od morala, religije... do seksa, ponudili su nam teoriju.
Ženske grudi su nam više puta znak koji ukazuje na seksualnu zrelost ženke. S obzirom da žena u tridesetima koja je rodila već petoro dece i nikad nije nosila grudnjak - više nema uspravne i pune grudi, već viseće i pljosnate, mužjak koji je želio veliko potomstvo izabrao je uzdignutije, mlade, pune, stršeće grudi. Zato su imali bolje (veće mogućnosti za) potomstvo muškarci koji su prepoznali i cenili pune grudi koje nisu nužno i velike. Mi smo potomci tih mužjaka i u genima nam je zapisano da su grudi koje su pune, mlade, uspravne - "lepe". To, nekako, objašnjava zašto načelno više volimo nešto veće grudi.
Ali, ako pogledamo u prirodu, videćemo da se polni partneri više puta biraju prema veličini neupotrebljivih i besmislenih organa kao što su, npr., rogovi kod jelena. Rogovi mogu narasti do te mere da postaju pogubni za "vlasnika" i na taj način ne postižu upravo svoju svrhu.
Isto tako je i kod ženskih grudi čija ogromna veličina donosi mnogo neugodnosti za vlasnicu, iako je zaista moguće da ona ne nađe ni jednog slobodnog oplođivača.

Ono što je skriveno, privlačno je!

Grudi se, obično, skrivaju pod odećom, a ako nema odjeće, pod grudnjakom. Nekako se približno može oceniti veličina, ali nikad ne znamo koliko ih podupire grudnjak, kakve su bradavice, koža itd. Osim tog, grudi su meke i nežne, tople i, ako želimo nekog zaštititi od nečeg, privijemo ga na grudi. Pod njima se skriva naše srce u kojemu se skrivaju naši osećaji. S obzirom na sve, to je nekako, samopodrazumijevajuće da nas grudi privlače, čak ne nužno kao seksualni objekt.
Dodajmo, još, i psihološke teorije, da želimo vratiti osećaj sigurnosti koji smo imali u detinjstvu, kad bi nas majka prvila na grudi! Postoji i skupina muškaraca koji su primarno bili hranjeni na bočicu, ali njihova želja za grudima ostaje jednaka onoj ostalih muškaraca. Psiholozi bi ponovo mogli istaknuti da im upravo zbog toga nedostaju i žele ih, još, više. Moguće, iako sve to ostaje na nivou ćaskanja. U društvima u kojima žene ne pokrivaju svoje grudi, može se zapaziti manji interes za ženske grudi, dok, u našem društvu, preovlađuje utisak da bismo se grudima mogli diviti svaki dan do kraja života!!! Ogled bi, verovatno, pokazao da to uverenje nije istinito; što će vam potvrditi svaki nudist.
Grudi ubrzo postaju nešto svakidašnje iako i dalje znamo ceniti njihovu lepotu i posebnost bez one nužnosti i želje koju nam nameće naš polni nagon.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt