Vrste ljubavi

Verovatno možete prepoznati kakvom ljubavlju vi volite, međutim, ako vam to ne polazi za rukom, pokušajte da se pronađete u nekom od sledećih tipova.

26 Januar 2013

Verovatno možete prepoznati kakvom ljubavlju vi volite, međutim, ako vam to ne polazi za rukom, pokušajte da se pronađete u nekom od sledećih tipova. Tako ćete ubuduće unapred znati šta od partnera možete da očekujete i zbog čega vam on (ne)odgovara.
Osim tog, saznaćete i zašto vam partner pokazuje svoju ljubav na određeni način. Znamo da ljubav ne treba deliti na ovakvu ili onakvu sve dok se voli - ali, evo - kako psiholozi razlikuju tipove ljubavi... Zanimljivo, zar nije?!

Romantična ljubav - Osoba koja oseća ovakvu ljubav, neprestano misli o svojoj ljubavi, ljubomorna je, nerealna, mnogo tog će tolerisati, oprostiti, progledati kroz prste, zaboraviti... oseća fizičku privlačnost i traži neprestano dokaze da joj je ljubav uzvraćena. Obično ovakva vrsta ljubavi traje od nekoliko meseci - do nekoliko godina.

Prijateljska ljubav - Ljubavnici uživaju u vremenu koje provode zajedno, ali i u bliskom prijateljstvu. Ovakva ljubav je prijatna, sporo ali sigurno se razvija, ne traži dokazivanje i nije opterećena seksom.

Nesebična ljubav - Ljubavnici ili jedno od njih - vole potpuno i nesebično. Često su spremni da žrtvuju svoje želje kako bi ugodili drugoj strani.

Proračunata ljubav - Partner pažljivo proučava osobe koje poznaje tražeći "pravu osobu" koja mu odgovara i slična mu je po interesovanjima, materijalnom statusu, poreklu... i čem, sve, ne... Ali - zaboravlja - čist račun, KRATKA ljubav!...

Ljubav "igra" - Jedan ili oba partnera uživaju u igrama zavođenja, osvajanja, izlaženja... Ne javljaju se velika osećanja i nikad se ne vežu na dugo. Kad je partner(partnerka) osvojen, igra prestaje da bude zanimljiva. Prekida se... a započinje druga, nova... ista ili veoma slična... i tako unedogled...

Ljubav koja služi za pokazivanje - Osoba pronalazi partnera koji joj imponuje statusom ili izgledom, pa voli tog partnera samo toliko koliko može da ga pokazuje drugima.

oOo

Postoje i neke kombinacije partnera koji se vrlo dobro slažu, na primer prijateljski ljubavnik s proračunatim ljubavnikom, dok su neke druge kombinacije kobne, kao što su romantični ljubavnik i ljubavnik koji ljubav shvata kao igru.

oOo


Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt