Vodič za aktivni odmor u Sokobanji

Turistički vodič Sokobanje za aktivni odmor ukoliko planirate da provedete odmor u Sokobanji.

27 Jun 2017



 Boravak u Sokobanji iskoristite za aktivan odmor, kako biste unapredili kondiciju i upoznali okolinu. To možete postići rekreacijom u prirodi. Sokobanja se može pohvaliti prelepom prirodom i čistim vazduhom sa visokom koncentracijom kiseonika i negativnih jona. Ove povoljne uslove iskoristite za dobrobit Vašeg zdravlja. Zato budite što više u prirodi od koje nas otuđuju obaveze savremenog života.

Ako niste u najboljoj kondiciji preporučujemo da prvih nekoliko dana boravka u Sokobanji krenete do bližih destinacija. Zato predlažemo:

1. dan: šetnja do Vidikovca «detaljno «
2. dan: šetnja do park-šume „Čuka II“ «detaljno «
3. dan: obilazak tvrđave Sokograd «detaljno «
4. dan: šetnja do Popovice «detaljno «

Posle ovih bližih na red dolaze nešto dalje destinacije:
• Izletište „Grudno“ i vodopad „Ripaljka“ «detaljno «
• Izletišta „Očno“ i „Kalinovica“ «
detaljno «



Ako vam je posle pešačenja potrebno opuštanje, preporučujemo tretman masaže ili plivanje. Zatvoreni bazeni postoje u hotelu „Zdravljak“ i „Sunce“, kao i u Turskom kupatilu.
U letnjem periodu na raspolaganju su vam i plaže na Moravici i Bovanskom jezeru (desetak kilometara od Sokobanje u pravcu Aleksinca).
Preporučujemo da bar jedan dan provedete na jezeru. U tom slučaju ponesite hranu sa sobom. Do Bovanskog jezera možete otići autobusom sa glavne autobuske stanice, koristeći linije u tom pravcu (Aleksinas, Niš, Beograd,...). Isti prevoz koristiti i za povratak u Sokobanju. (pogledajte autobuske linije )

Pored izletišta koja ćete obići pešačenjem, u okolini Sokobanje ima još atraktivnih mesta koja treba obavezno posetiti, ali do kojih se s obzirom na njihovu udaljenost mora ići prevozom.

Sesalačka pećina i
izvor reke Moravice
Vrmdžansko (Vrmaško) jezero i Vrmdžanski grad
Banja Jošanica


Kada se odmorite od dnevnih, na red dolaze

«VEČERNJE AKTIVNOSTI «



Telefon za informacije:
018 833 232
Turistička agencija SOKOINFO

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt