VODA IZ ŠTITA (2)

VODA IZ ŠTITA:: Ovaj deo je u najtešnjoj vezi s prethodnim idejom. Sve ostaje kako sam, tamo, zamislio, ali, umesto jedne lule s hladnom banjskom vodom, još jedna lula s toplom vodom iz amama!!!

30 Maj 2016

Ovaj deo je u najtešnjoj vezi s prethodnim idejom. Sve ostaje kako sam, tamo, zamislio, ali, umesto jedne "lule" s hladnom banjskom vodom, još jedna "lula" s toplom vodom iz amama!!! Ledena i vrela voda - jedna do druge - na rastojanju od 50 cm! - (ne bliže!) "nema laži, nema prevare!"
Gospodine Predsedniče Lukiću i gospodine Goluboviću, kad ste, vas dvojica, pili vruću vodu iz amama?! Ja jesam, kad sam imao 9,5 godina i kad nas je mama, mene i sedmogodišnjeg brata, vodila na kupanje - u kadu br. 1 - "Miloševu kadu" - u Toplom kupatilu. Ja priznajem, a vi? Sramota je da toliki turisti borave u Sokobanji, a ne probaju ono - pored vazduha - najvrednije što nam je priroda dala - toplu vodu - lekovitu - i to besplatno! Niko se nije, zvanično, setio da im ponudi! Dakle, još jednom: "Voda iz štita", s hladnom i toplom vodom iz dve "lule". Hladna je naša svakodnevna voda iz vodovoda, a topla je iz toplog Amama. To se lako može izvesti, stručno, posle studioznog elaborata. (Pazi: lule na rastojanju od 50 cm! Ne bliže: da se hladna ne greje a topla ne hladi!!!).
Naziv "Voda iz štita" nije iz "malog mozga", sugeriše da će nam zdravlje zaštiti sokobanjske vode, hladna i topla!
Prvi ću doći da se napijem! Iz obe "lule"!
Mogla bi se od ovog napraviti studija o mnogo čem (npr., da svaki venčan par, venčan u "Svetoj Sokobanji", "obavezno" dođe i ritualno se napije vode s ove javne česme, itd. Naravno, i svi svatovi.).

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt