VODA IZ ŠTITA (1)

Neshvatljivo je, gospodine Predsedniče Lukiću i gospodine Goluboviću, da u centru Svete Sokobanje nema nadaleko poznate i lekovite najobičnije česmenske vode - da piju gosti, turisti i dobronamernici!

27 Maj 2016

Neshvatljivo je, gospodine Predsedniče Lukiću i gospodine Goluboviću, da u centru "Svete Sokobanje" nema nadaleko poznate i lekovite najobičnije česmenske vode - da piju gosti, turisti i dobronamernici! Vode, prave, pitke, bez hemikalija i kojekakvih aditiva (dodataka) u smislu: limun, pomorandža, natrijum, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, hidrokarbonati, sulfati, hloridi, fluoridi, suvi ostaci... što piše na mnogim vodama... da se čovek uplaši i poželi da umre žedan!... Mnogo tog ima i u prirodnim vodama ali ne veštački i sintetički dodato nego u harmoničnom saglasju prirode, ne iz hemijske laboratorije koja "jedno leči a troje truje"!... (I naša voda, i voda iz Banje Jošanice, mogle bi da se flaširaju i prodaju u sezoni i van nje, i kod nas i u Banji Jošanici kao i mnogo dalje od njih, npr., Bliski istok, Afrika, Indija, Australija koji su bezvodni!).
U centru "Svete Sokobanje", trebalo bi sagraditi "Vodu iz štita"! Obična gradska voda da teče iz česme - kao Didićeva česma i Trebič česma - napravljene u obliku srednjovekovnog štita od metala, koji bi bio oslonjen na tle, a štit reljefan, patiniran (delo vajara, arhitekta, dizajnera, građevinskog inženjera i arheologa). Mogao bi, na tom velikom štitu od metala, visokom do 5 metara, da stoje reči Ive Andrića o Sokobanji ili neki stihovi Dobrice Erića, a može i jedno i drugo. Dakle, "Voda iz štita".

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt