Velibor Boba Mihić

BOBA MIHIĆ (puno ime i prezime VELIBOR MIHIĆ), izbeglica iz Hercegovine, rođen je u Mostaru 1936, u Srbiji je od 1941, a u Sokobanji je od 1944. do 1961 (punih 17 godina). Profesor književnosti, književnik, novinar, urednik i lektor.

27 Jun 2017

Boba Mihić BOBA MIHIĆ (puno ime i prezime VELIBOR MIHIĆ), izbeglica iz Hercegovine, rođen je u Mostaru 1936, u Srbiji je od 1941, a u Sokobanji je od 1944. do 1961 (punih 17 godina). Profesor književnosti, književnik, novinar, urednik i lektor. Živi u Beogradu, oženjen je, ima četvoro dece (Pavle, Marina, Mirko i Tatjana). Piše prozu (roman "Hotel Jevropa") i dramu (drama "Pad Dubrovnika"). Radio je u školi i u dve izdavačke kuće u Beogradu. Sarađivao je u nizu novina i časopisa, na radiju i televiziji. Više puta nagrađivan, najčešće prvim nagradama. Sokobanju smatra kao svoj pravi zavičaj. Izabran je za doživotnog počasnog predsednika Udruženja starosedelaca Sokobanje (26. novembra 2008). Udruženju je poklonio rukopis svoje neobjavljene zbirke pripovedaka "Sokobanjske priče... kraj Moravice".

 

 

 

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt