U ITALIJI USKORO PICA-AUTOMATI

Na ulicama italijanskih gradova, uskoro će biti postavljeni automati za pice koji za par evra i samo nekoliko minuta isporučuju sveže ispečene specijalitete!...

30 Oktobar 2014

Na ulicama italijanskih gradova, uskoro će biti postavljeni automati za pice koji za par evra i samo nekoliko minuta isporučuju sveže ispečene specijalitete!...
Za ljubitelje "prave" pice, ove mašine, drsko crvene boje, predstavljaju svetogrđe, ali njihovi promoteri tvrde da su u eri ekonomske krize one više nego dobrodošle.
Automat, koristeći infracrvene zrake i tehnologiju koju su razvili istraživači s univerziteta u Bolonji, sam pravi i mesi testo, zatim ga razvlači i premazuje sosom od paradajza i garnirungom i, na kraju, peče. Čitav proces, od ubacivanja novčića do izbacivanja gotove pice u pregradu - traje svega tri munuta!
Tvorac mašine nazvane "Let's Pizza", Italijan Klaudio Torgele, tvrdi da su se probni testovi pokazali kao veoma uspešni.
- Ovo nije običan automat za pice već neka vrsta mini-picerije - objasnio je on. - Proces pravljenja pice, može da se prati kroz staklo na mašini, a deca to obožavaju - dodao je Torgele.
Automat, proizveden u saradnji s britansko-holandskom kompanijom Unilever, već je uspešno testirana i u Nemačkoj. Zasad, u ponudi su četiri vrste pica po ceni od svega četiri evra. Njegov pronalazač smatra da će se automat dopasti Evropljanima koji, u ovo doba krize, gledaju da uštede gde god je to moguće.
- Ako želim da se častim picom, otići ću u piceriju. Naš proizvod ima tu prednost što je zadovoljavajućeg ukusa, jeftin i dostupan 24 časa dnevno - istakao je Torgele.
Za čistunce, međutim, italijanska pica, nastala u XVIII veku u Napulju, ne trpi brzu, automatsku proizvodnju. Oni ističu da pravljenje pice spada u red umetničkih veština koje zahtevaju strpljenje i posebno umeće.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt