Torta za Adolfa Hitlera!

Torta za Adolfa Hitlera:: Vesti iz nesvesti - Događaj se zbio u Americi - piše Miroslav Stojanović - u državi Nju Džerzi... U medijskom odjeku, našao se, u središtu, Adolf Hitler... Jednom američkom četvorogodišnjaku, roditelji su naručili tortu za rođendan i tražili, od poslastičara, da se na njoj napiše sinovljevo ime - Adolf Hitler Kembel. Name, detetu je to pravo ime i prezime!

11 Januar 2008

Događaj se zbio u Americi - piše Miroslav Stojanović - u državi Nju Džerzi... U medijskom odjeku, našao se, u središtu, Adolf Hitler...
Jednom američkom četvorogodišnjaku, roditelji su naručili tortu za rođendan i tražili, od poslastičara, da se na njoj napiše sinovljevo ime - Adolf Hitler Kembel. Name, detetu je to pravo ime i prezime!
Poslastičar nije hteo da to uradi. Torta, da, ali to ime - ne! Ni po koju cenu! Šta će ljudi misliti ako saznaju da se u njegovoj radnji... itd.! Nek sami napišu ime!
Roditelji, poklonici hitlerizma, nacizma i kukastih krstova - puna ih je njihova kuća! - nisu se s tim složili. Ime njihovog sina je pravo, zašto da torta bude falsifikat?! Otišli su kod drugog poslastičara i on je, bez problema, napravio tortu za rođendan njihovog sina i ispisao njegovo puno ime i prezime! Smatrao je, ako su vlasti priznale da se dečak tako zove, zašto bi se on u to mešao ili, čak, suprotstavljao!...
Na rođendanu, bilo je tačno 12-oro drugara, što belih, što crnih. Ali...
Ali, "slučaj" je dospeo u novine i... ceo svet!
Vlasti Nju Džerzija, međutim, koristeći svoju zakonsku mogućnost da država ima pravo da zaštiti decu od njihovih roditelja, oduzela im je decu (malog Hitlera i njegove dve sestre) i dala u starateljsku porodicu! S pravom viđanja dece triput sedmično! Dok se ne završi sudski proces i donese krajnja odluka da li će deca biti vraćena roditeljima ili će im deca biti zauvek oduzeta!!!
Na kraju, roditelji su se, izgleda, predomislili: promeniće ime sinu. Preko Interneta, dobili su bezbroj ponuda: na primer, i ova dva predloga: Josif Staljin i Pol Pot!
Svet je, ovaj, lud - dodajem, ja...

B. M.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt