SVEMIR

SVEMIR:: Suncev sistem nastao je pre cetiri i po milijarde godina iz velikog oblaka gasa i prašine koji se vrteo oko sebe, to jest iz iskonske svemirske magline.

8 Januar 2009

 Suncev sistem nastao je pre cetiri i po milijarde godina iz velikog oblaka gasa i prašine koji se vrteo oko sebe, to jest iz iskonske svemirske magline. Pod uticajem nekog poremecaja, možda eksplozije neke obližnje zvezde, vrtložno kretanje se ubrzalo i oblak se pod vlastitom težinom urušio spljoštivši se pod uticajem centrifugalne silr. Od zrnca prašine i gasovitih cestica nastala je gusta lopta u cijoj su unutrašnjosti pritisak i visoka temperatura podstakli stvaranje naše zemlje: Sunca. Pod uticajem gravitacije oko Sunca je pocela da se organizuje materija, prašina se skupljala i stvarala "planetoide" precnika nekoliko stotina metara, koji su se zatim medusobno spajali. Posle stotinak miliona godina nastale su današnje planete. Deluje neverovatno, ali možda je sve zapocelo na ovaj nacin.
Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt