Šta treba znati pre gubitka nevinosti?

Kad prvi seks ostane u lepom sećanju, to je, zaista, nešto posebno! Neki će, možda, reći da im je sasvim svejedno, ali ima i onih koji taj trenutak nit žele nit mogu tek tako lako da zaborave...

19 Decembar 2013

Kad prvi seks ostane u lepom sećanju, to je, zaista, nešto posebno! Neki će, možda, reći da im je sasvim svejedno, ali ima i onih koji taj trenutak nit žele nit mogu tek tako lako da zaborave...
Ako ste od onih koji još nisu izgubili nevinost, a želite da se rado sećate "prvog puta", onda su ovi saveti upravo za vas! Pa, pristupite im... iskreno i s poštovanjem!... Ja sam na Vašoj strani!!!... Svim srcem i dušom, Vaš sam, Vaš!!!...
● Ako ste sumnjičavi prema partneru kad je u pitanju poštovanje vaših želja, ne bi ni trebalo da se s njim upuštate u seks! Držite se na rastojanju - nije on za vas!
● Kad jednom izgubite nevinost, nema povratka na staro i zato morate biti sigurni da se u to upuštate iz pravih razloga. Emocionalne ucene, poput: "vodila bi ljubav sa mnom da me, zaista, voliš", ili pritisak: "svi ostali vode ljubav" - nisu, baš, neka motivacija.
● Naučno istraživanje, u Šefildu, na tinejdžerima između 14 i 16 godina, pokazalo je da muškarci smatraju prihvatljivim kad od devojaka zahtevaju da vode ljubav, koristeći i alkoholna pića kako bi lakše sproveli svoj naum - odvući devojku u krevet!
● Zato nije nikakvo iznenađenje da dvostruko više devojaka nego mladića požali zbog prvog seksualnog iskustva, a da ne govorimo o tom koliko se devojke više pritiskuju na seksualni čin.
● Studija, provedena na više od 1.300 mladih između 16 i 18 godina, dala je zabrinjavajuće rezultate – samo njih 37 posto seksualno aktivnih - koristi prezervative - što je zapanjujuće s obzirom na sidu!
● Ako vam je neprijatno da s partnerom razgovarati o zaštiti, kontracepciji, ne bi trebalo ni da se upuštate u seksualan čin.
● Iako nije savršen, kondom je najbolji u sprečavanju polno prenosivih infekcija i neželjene trudnoće.
● Kontracepcijske tablete se moraju uzimati, bar, mesec dana da bi imale efekta.
● Pre prvog seksa, trebalo bi da znate šta možete da očekujete. Ali, ne očekujte previše - jer prvi seks može biti vrlo nespretan s obzirom na nedostatak iskustva.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt