SPORTSKI AERODOM PODINA

Izgraditi ga uz donacije, domaće i strane. Od stranih, npr., moglo bi se pregovarati s Nemačkom, Norveškom, Rusijom, zatim odabrati dve najveće afričke države i, naravno, Izrael.

15 Jul 2016

Izgraditi ga uz donacije, domaće i strane. Od stranih, npr., moglo bi se pregovarati s Nemačkom, Norveškom, Rusijom, zatim odabrati dve najveće afričke države i, naravno, Izrael.
Locirati ga, tako, da se u daljoj budućnosti može proširiti na uzletanje i sletanje lakših putničkih aviona. U prvo vreme, tu bi trebalo da sleću manje letelice, sportske i avioni za teksi-prevoz iz inostranstva. Gosti s dubljim džepom, dolazili bi, direktno, bez posrednika, u "Svetu Sokobanju".
Kad spomenuh Izrael, nameće mi se sećanje na moj boravak na jugu ove zemlje, na tromeđi Izrael-Egipat-Jordan, nezaboravih skoro mesec dana kad sam bio u poseti sinu i kćeri koji tamo žive i rade. Bio sam u poseti s drugim, mlađim sinom. Bilo je, to, pred našu slavu "Sveti arhanđeo Mihailo" (vratio sam se preko Tel-Aviva 19. novembra, a mlađi sin je ostao još mesec dana). Sećam se, kao danas, svaki dan u novembru, išao sam na plažu, na obali Crvenog mora. I, kao danas, plivam, na leđima... a, iznad naših glava, na jedno 100-150 metara - sleću mali putnički avioni na aerodrom u srcu Eilata! Tako nisko, a buke nema! Bili su to avioni iz raznih država, ja sam video neke iz Mađarske...
Tako bi, jednog dana, moglo i u "Svetoj Sokobanji". U Izraelu, pa i u Eilatu, pije se voda dobijena iz fabrike koja morksu vodu prerađuje u pitku pijaću! Mora, tako, Izrael je bezvodan kao i mnoge druge države - a tek Afrika!... Ili Australija!... A naša voda, a naš vazduh... mi ne znamo šta imamo!... Mnogi bi, kod nas, došli i, samo, zbog vode!

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt