ŠLJIVE U ČANČE

ŠLJIVE U ČANČE:: U zasladjenoj vodi staviti šljive da se kuvaju, i kada provri, dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri.


Potrebno je za jednu osobu:

Pregršt šljiva (svežih ili suvih)
1 kašika pirinča
1 šolja šećera
2 case vode

Priprema:

U zasladjenoj vodi staviti šljive da se kuvaju, i kada provri, dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem na tihoj vatri. Gotovu poslasticu sipati u činiju (Nekad se to zvalo čanče i najčešće je pravljeno od drveta).
Poslala:
Ozrenka Milojković

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt