Šetnja do Popovice - Aktivan odmor u Sokobanji

Aktivan odmor u Sokobanji i šetnja do prelepog izletišta Popovica.

20 Jun 2017

Dužina staze: park „Banjica“ – Popovica 1500 m

Ključni lokaliteti: park „Banjica“ – Popovica

Popovica Napomena: Osim za vreme snežnog pokrivača, na Popovicu možete otići u bilo koje doba godine. U letnjim mesecima najbolje vreme za šetnju je pre podne ili predveče. Ako se odlučite za pre podne, to će biti izuzetna prilika da doručkujete u prirodi, na čistom i svežem vazduhu. Ipak, sami odlučite, ali ono što je neophodno da ponesete je flaša vode i fotoaparat!
Smernice: U šetnju do Popovice krenite iz parka „Banjica“. U parku možete videti „Drvo želja“, za koje u narodu postoji verovanje da ispunjava želju koja se zamisli u trenutku kada se drvo dodirne. Reč je o platanu, a prepoznaćete ga po velikom broju izraslina koje ima po kori.
Dalje nastavite pravo stazom do betonskog mosta. Pređite most i videđete prvu tablu sa obeleženim pravcima do izletištuma, koje treba da pratite, a to znači krenite stepenicama, na koje se nastavlja šumska staza (vodi ispod hotela „Moravica“). Kada izađete iz šumarka uočićete treću po redu tablu sa označenim izletištima. Međutim, na ovoj tabli nije obeležena staza za Popovicu, ali ne brinite nećete zalutati.
putokaz-za -popovicu Krenite levo uz brdo i ubrzo ćete videti putokaz za Popovicu, sa oznakom 30 min. Možda će Vama trebati koji minut više ili manje, međutim to nije bitno. Nigde ne žurite jer ste došli na odmor, pa bar na kratko zaboravite na vreme.
Pored staze postoje klupe, pa ako se umorite, predahnite. Odmarajući na klupi uživaćete u prelepom pogledu na okolinu. U daljini ćete spaziti crkvu Rođenja Presvete Bogorodice. Nastavite put dalje i stićićete na Popovicu. Ako ste se umorili nemojte se žaliti. Ubrzo ćete shvatiti da umor vredi, jer se sa Popovice pruža izvanredan pogled na tvrđavu Sokograd, kao i na kanjon reke Moravice dubine oko 95 m. Ovaj prizor dugo ostaje u sećanju.

Biće Vam žao kada morate da krenete nazad pa zato dođite ponovo! Sa Popovice se vraćate istom stazom!

Telefon za informacije:
063 / 7 - 582 - 382
Stevanović Tanja
Diplomirani Geograf – Turizmolog

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt