Šest najčešćih i najvećih seksualnih pogrešaka!

Šta je potrebno učiniti kako bismo imali zdrav, uzbudljiv i ispunjen seksualan život? I muškarci i žene često greše u seksualnim vezama. Mnogima bi dobro došla lekcija šta ne treba raditi u krevetu.

22 Avgust 2012

Šta je potrebno učiniti kako bismo imali zdrav, uzbudljiv i ispunjen seksualan život?
I muškarci i žene često greše u seksualnim vezama. Mnogima bi dobro došla lekcija šta ne treba raditi u krevetu. Odgovornost je na oba partnera da aktivno sudjeluju i uče o tom kako bi imali zdrav, uzbudljiv i ispunjen seksualan život.
Za dobar seksualan život treba vježbe i volje kod oba partnera. Ukoliko niste zadovoljni tim stvarima, sad, uvijek ima nade za poboljšanje, a mnogo stvari koje radite mogu promijeniti vaše odnose i izvući najviše iz vašeg seksualnog izražavanja.
Sastavili smo listu 6 grešaka koje žene čine u krevetu i savjete kako ih popraviti.

1. Očekujete li od svog muškarca da razmišlja kao žena?!

Ovo je uzrok mnogih frustracija kako kod muškaraca tako i kod žena. Muškarce zbunjuju žene, a žene ne razumiju muškarce! Očekivanja da će razmišljati na isti način, ne samo da je beskorisno i gubitak vremena, već i velik uzrok nasporazuma i tenzija, teškoća, nezadovoljstava. Muškarci i žene su različiti. Njihovi mozgovi funkcioniraju na različit način. Ovo je jedan od razloga zašto je komunikacija tako bitna! Razmišljanja da muškarci isto shvataju seks ili da imaju iste seksualne osjećaje i želje kao žene - dodatno će pogoršati seksualno iskustvo! Vrlo smo jasni!

2. Nemojte očekivati od partnera da vam čita misli!

Ovo je nastavak prethodnog savjeta. Partner vam ne može čitati misli, isto kako ni vi ne možete čitati njegove. Morate riječima izraziti svoje seksualne potrebe i želje. Mnogim ženama je ovo teško i ne osjećaju se, pritom, ugodno. Djelomično je to posljedica konzervativnog odgoja koji ženama nameće pasivnu ulogu i promatranje seksa samo kao dijela procesa razmnožavanja. Stoga im je teško reći partneru što im se sviđa, a što ne. Očekuju od njega da to zna, a on to, naravno, ne zna. A, često, nema ni pojma! Ne zna, i ne zna da ne zna!

3. Nepreuzimanje inicijative!

Zašto žene najčešće čekaju muškarca da učini prvi korak? Zašto je on taj koji mora pokazati interes za seks, kako bi se nešto pokrenulo?
Mnogim muškarcima je veoma privlačno i seksi kad žena preuzme inicijativu. To mora da se zna! Pokušajte, lako ćete se uvjeriti!
Telefonirajte mu na posao i recite mu da ste mu isplanirali seksi, romantično veče. S uzbuđenjem će očekivati to veče. Iznenadite ga tako da ga dočekate u seksi donjem rublju kad stigne kući. Ima mnogo mogućnosti kako podstaći kod svog partnera osjećaj da je poželjan i seksi. Uz malo mašte i truda, možete naći uzbudljive načine kako inicirati strastvene seksualne susrete.

4. Odbacivanje spontanosti!

Seks ne treba uvijek biti isplaniran događaj. Muškarci vole kad su žene spontane. Kad mu kažete da sparkira auto, zgrabite ga i počnite ljubiti čim uđe kroz vrata kuće, zagrlite ga, ujutro, prije nego ustane iz kreveta uz riječi da želite lijepo započeti dan... samo su neki od primjera koje možete učiniti kako biste oživjeli seksualan život. Ne, samo, da ćete ga prijatno iznenaditi, biće impresioniran!

5. Vođenje ljubavi samo u spavaćoj sobi!

Ne, samo, da ovo dosadi, već je i ograničeno. Iskoristite kuhinjski sto, trosjed, auto, tuš, kadu ili bilo koje drugo mjesto koje vam padne na pamet. Monotonija ubija seksualan život. Nemojte se bojati osvježenja!

6. Kontrolisanje partnera odbijanjem seksa!

Jedna od loših stvari koje osoba u vezi može učiniti je korišćenje seksa kao oružja. Seks nije stvoren za to! On bi trebalo da zbližava ljude i pruža im zadovoljstvo. Odbijanje seksa - jer ste ljuti - nije dobro!!! Ovo ne znači da treba da pristanete na seks kad niste raspoloženi ili kad to, jednostavno, ne želite. Ne bi trebalo, samo, pristati na seks jer ne znate kako se izvući iz situacije, ali ne biste smjeli ni dozvoliti da netko vrši pritisak na vas ili vas prisiljava na seks! Govorimo o situacijama kad sami donesete svjesnu odluku da se uzdržite od seksa kako biste “vratili” partneru ili ga podučili lekciji - jer ste se - zbog nečeg - posvađali! Seks nije oruđe za manipulaciju!
Ovo su, samo, neke od stvari o kojima treba razmisliti kako biste imali zdrav, brižan i uzbudljiv seksualan život. Ako imate ovo na umu i potrudite se razriješiti problematična područja, bićete na dobrom putu prema unapređenju svoje veze i seksualne komunikacije! A sve u slavu ljubavi, života, pravog, srećnog, punog!

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt