ŠATORGRAD

ŠATORGRAD Sokobanja:: Kao što je Kustrica napravio Drvengrad, na Mokroj gori, mi možemo Šatorgrad, u punoj sezoni

16 Jun 2016

Kao što je Kustrica napravio Drvengrad, na Mokroj gori, mi možemo Šatorgrad, u punoj sezoni!
A gde?
Na Podini, ili u Carini, ili iza Prevalca u toku čitave turističke sezone treba podići Šatorgrad koji, pristupačnim smeštajem, skromnom ponudom, nudi zamenu za skupe hotele, manje skupe hostele ili sličan privatan smeštaj. Za one s "plićim" džepom. Ovaj Šatorgrad bi bio smišljen za "paradajz" turiste kojim je dovoljan šator, to što su mladi, u paru, u grupi, u timu, u ekipi, u ansamblu... što hoće da se odmore u našoj "Turističkoj kneževini" za male pare jer ni za srednje a pogotovu ne za one velike nemaju ni u snovima! Njih najviše treba da volimo jer će oni, jednog dana, kad stanu na svoje noge, biti naši gosti u skupim hotelima i privatnim apartmanima. Svaku zgodu treba da im pružimo, da zapamte našu dobru volju, naše gostoprimstvo i razumevanje njihove tanje materijalne situacije. Ako neko od njih želi da sklopi brak, nek im bude besplatno, nek im bude naš poklon za dugovečan brak i život! To se pamti. U znak sećanja, vratiće nam se, opet, da se podsete kao i da nas na sebe (i svoj podmladak) podsete.
Šatorgrad treba da ima sopstvni letnji život, svoje igre i radosti jer to je mlad grad, s mladim "stanarima", s večernjim svirkama, koncertima, izborom ovog ili onog, sveg onog što se može organizovati u kampu, a tog je, zaista, bezbroj i sl.
Šatorgrad treba da ima montažne bazene za kupanje, ambulantu, poljsku poštu, pokretne montažne klozete, kuhinju "uradi sam", vešeraj, frizeraj, filmsku letnju baštu, auto-parking, parking za auto-prikolice, montažnu prodavnicu najraznovrsnije robe: hrana, piće, kozmetika, i sl.
U Šatorgradu treba da je i izlazna stanica za pristigle, dok je odlazak samo s glavne i jedine autobuske stanice u "Kneževini".
Šatorgrad može u toku pune sezone da organizuje škole:
Škola preživljavanja u prirodi, Škola orijentacije u prirodi, Brza škola učenja engleskog (ruskog, kineskog) jezika, Škola Interneta za početnike, Mala škola mačevanja, Mala škola vajanja i slikanja, Mala škola umetničke fotografije, Škola plivanja (tu stanuju a plivaju u toplom veštačkom bazenu!), Mala škola pedikira i manikira, Mala škola masaže, Mala škola kulinarstva itd.
(Donatori, veza s "bazama" u Srbiji, npr., "Hajat", Čavić, Engleska ambasada, Vojska itd.)

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt