PRAVILNO ODABRANA BOJA KOSE PODMLADJUJE

Da biste s lica skinuli koju izdajničku godinu, posežete za raznim kremicama, vitaminima i preparatima, ali da biste izgledali malo mlađe, ne trebaju vam plastični hirurg ni skupe kreme, možete da se podmladite vrlo jednostavno - i običnom bojom za kosu!

25 Mart 2015

Da biste s lica skinuli koju izdajničku godinu, posežete za raznim kremicama, vitaminima i preparatima, ali da biste izgledali malo mlađe, ne trebaju vam plastični hirurg ni skupe kreme, možete da se podmladite vrlo jednostavno - i običnom bojom za kosu!
Stilista za kosu Liza Šepard otkriva nekoliko svojih tajni kojima se možete podmladiti bez mnogo muke.
Najgora greška koju možete da napravite je da pokušate da zadržite boju kose koju ste imali kad ste bili mlađi! Kako starite, menja se boja vašeg tena, kao i poroznost i tekstura kose.
Zato je važno da svakih nekoliko godina promenite, odnosno prilagodite sebi boju kose. To ne znači da treba da drastično menjate boju jer samo nekoliko svetlijih pramenova biće sasvim dovoljno da vas osveži. Čudesno, da!...
Seda kosa, takođe, može da izgleda mlađe pomoću nekoliko dobro pozicioniranih pramenova i dobro oblikovane moderne frizure. Važno je da pogodite pravu nijansu pramenova. Ako sedoj kosi dodate malo sjaja, izgledaće čvršće, zdravije i privlačnije.
Seda kosa je čvršća i kruća, pa je i teža za održavanje. Pomoć možete da potražite u boji za kosu s dodacima koji će je omekšati i učiniti podatnijom i sjajnijom.
Kad birate boju kojom ćete da prekrijete sede, pazite na nijansu koju ćete odabrati. Plava je svakako najbolja boja za prikrivanje sedih jer će izdajničke sede vlasi biti najmanje uočljive na svetlijoj kosi. Plava, osim tog, pristaje uz skoro svaki ten, ali imajte na umu da to nije samo platinastoplava boja kakvu je imala Merilin Monro, već i plave nijanse kakve imaju Liz Harli ili Dženifer Aniston.
Naravno, plava nije jedina boja kojom možete da prekrijete sede, ali i tu treba biti pažljiv jer ni sve boje nisu poželjne. Ako ste, kao devojka, imali crnu boju kose, vreme je da je se odreknete jer će vam dodati koju neželjenu godinicu! Tamnija kosa je u redu, ali nikako jednobojna. Razigrajte je s nekoliko svetlijih pramenova.
Glavna stvar je da pronađete pravu nijansu koja će najbolje pristajati vašem tenu. Osnovna boja nek bude neutralna kako bi što bolje prekrila sede, a zatim sve začinite pramenovima u nekoliko nijansi. Igra nijansi boje na vašoj kosi i licu će dodati svežinu i oduzeti koju godinu.
Ne zaboravite, promenu boje kose treba da prati i promena boja šminke. Svetlija kosa neće dobro izgledati uz šminku koju ste koristili uz tamnu kosu.
Sve je jasno...

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt