Poljupci - pronađite sebe!

Poljubac je dodir usnama, kao gest naklonosti, pozdrav, izraz poštovanja... ili najintenzivniji ljubavni trenutak!

14 Januar 2013

Poljubac je dodir usnama, kao gest naklonosti, pozdrav, izraz poštovanja... ili najintenzivniji ljubavni trenutak!
Jedan pesnik reče da su poljupci - susreti srca, sastanci!...
Nauka koja proučava ljubljenje, naziva se filematologija. Eto, sad znate - trebaće vam kad rešavate ukrštene treči...
Od svih životinja, u usta se ljube samo šimpanze, orangutani i mačke! Odbojnost prema ljubljenju, rasprostranjenija je među priprostim ljudima i za njih je poljubac neka vrsta primitivnog akta. Poljupcem u obraz, često izražavamo srdačan pozdrav, dobrodošlicu, čestitke... dok je poljubac muškarca i žene najnežniji i najsnažniji ljubavni dodir. Odaje želju ljubavnika za potpunim telesnim i duševnim stapanjem. U bajci braće Grim - princ poljupcem budi Uspavanu lepoticu... U nekim drugim bajkama, princeze ljube začarane žabe (koje se, zatim, pretvaraju u predivne prinčeve!)... U filmu ,,Matriks” - glavni junak svoju ljubav vraća na ovaj svet poljupcem.
Za poljubac u obraz rade samo dva facijalna mišića, dok se za vruć vlažan poljubac uključi više od 34 mišića lica!
Nežni i duboki poljupci otkrivaju kvalitet ljubavnih odnosa partnera. Kroz takve poljupce, partneri se u potpunosti predaju jedno drugom. Potpun ljubavni doživljaj traži i celovito otvaranje. U trenucima telesnog sjedinjenja, usta postaju organ spajanja. Strastveni, neobuzdani poljupci aktiviraju celo telo. Ubrzava se rad svih organa (pluća, mozga i srca, koje radi 30 do 60 % brže!)... i krv brže cirkuliše... i povećava se krvni pritisak... poljupci su "učinili svoje"!

Vrste naših poljubaca

Poljubac u obraz - prijateljski poljubac, vrlo popularan na prvom izlasku.

Poljubac u čelo - majčinski ili prijateljski poljubac, koji svakom prija.

Poljubac u rame - vrlo senzualan poljubac.

Poljubac u ruku - poljubac kavaljera. (U prošlosti se izvodio s naklonom, kako bi se ukazalo na poštovanje dami). Poljubac u stopalo - predstavlja erotičan gest koji, ukoliko se opustite, može izuzetno da vam prija.

Poljubac u bradavicu - vrlo senzualan poljubac. Uzbuđuje partnera, ali uvek morate da budete nežni, jer su bradavice veoma osetljive.

Platonski poljubac - brz dodir zatvorenih usana i nema erotskih misli. Njime se najčešće ljube devojčice i dečaci.

Ničeanski poljubac - niz poljubaca samo jednog partnera.

Donovski ili mafijaški poljubac - poljubac u ruku uz ponizan znak poštovanja.

Leptirski poljubac - predstavlja dodirivanje obraza ili trepavica partnera trepavicama.

Virtuelni poljubac - simbol za Internet-ljubavnike.
Eskimski poljubac - zapravo trljanje nosevima jedan o drugi.
Francuski poljubac (french kiss) - jedan od najpoznatijih i najpoželjnijih među ljubavnicima. Dugotrajan ,,usta na usta'' poljubac uključuje rad i jezika i zuba! Idealan je uvod za dobar seks, a ponekad se uz poljupce uključuju i ugrizi, pa ubrzo može postati vrlo žestok. Počinje početnim poljupcem u kom se usne jedva dotiču. Posle tog se jezici blago susretnu, što budi želju za čvršćim i intimnijim dodirima.

Ginisovi poljupci - u Ginisovoj knjizi rekorda, zabeleženi su najduži poljubac na svetu i najmasovniji poljubac. Rekord u najdužem poljupcu na svetu drže Luiza Almedovar (19) i Rič Lengli (22) iz Nju Džerzija, koji su se ljubili 30 sati, 59 minuta i 27 sekunda bez prekida, hrane ili odlaska u WC! Najmasovniji poljubac dogodio se na Filipinima, na Dan zaljubljenih 2004. godine. U ljubljenju je učestvovalo 5.327 parova koji su se okupili pred ponoć i počeli svoj poljubac, dok je otkucavalo poslednjih 10 sekunda pred veliki - Dan ljubavi.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt