Poljubi Pitona

Kao i većina vašarskih, putujućih trgovaca, tezgara i Dragana i Milan su u Sokobanju došli na dvodnevni, Preobraženjski vašar, "trbuhom za kruhom", ali i da se zabave ili da drugome priušte zabavu, makar za par minuta. U centru Sokobanje, gde je smešten vašar prvog dana trajanja, Dragana i Milan su pronašli prostor za svoju pokretnu tezgu, koja se sastoji od jedne stoličice, fotoaparata, kopir-aparata za izradu fotografija i mini zoovrta, kojeg čine majmunče, kapuciner i mali burmanski tigrasti piton. Razume se da su najbolje mušterije deca i ona se najviše fotografišu sa "ljubimcima", dok stariji malo zaziru od ovih životinjica, naročito od pitona. Ali ima i odvažnih, koji se ne ustručavaju i da poljube zmiju. Dragana i Milan žive u Pančevu i ovim poslom se bave dugi niz godina, a Milan dodaje da je to nasledio od oca i to je porodični posao, jer traje već 30 godina. Prvi put su na sokobanjskom vašaru i kažu da su prvog dana dobro prošli. Fotografisanje, sa izradom slike naplaćuju 300,oo dinara, a ako poželite da vaše dete slikate sa ličnim fotoaparatom, platićete polovinu cene. Vašar je, ljudi, panađur, a na vašaru ima svega: od igle do likomotive, pa i poneki piton i majmunče.

4 Januar 2012

 Kao i većina vašarskih, putujućih trgovaca, tezgara i Dragana i Milan su u Sokobanju došli na dvodnevni, Preobraženjski vašar, "trbuhom za kruhom", ali i da se zabave ili da drugome priušte zabavu, makar za par minuta.
 U centru Sokobanje, gde je smešten vašar prvog dana trajanja, Dragana i Milan su pronašli prostor za svoju pokretnu tezgu, koja se sastoji od jedne stoličice, fotoaparata, kopir-aparata za izradu fotografija i mini zoovrta, kojeg čine majmunče, kapuciner i mali burmanski tigrasti piton. Razume se da su najbolje mušterije deca i ona se najviše fotografišu sa "ljubimcima", dok stariji malo zaziru od ovih životinjica, naročito od pitona. Ali ima i odvažnih, koji se ne ustručavaju i da poljube zmiju.
 Dragana i Milan žive u Pančevu i ovim poslom se bave dugi niz godina, a Milan dodaje da je to nasledio od oca i to je porodični posao, jer traje već 30 godina. Prvi put su na sokobanjskom vašaru i kažu da su prvog dana dobro prošli. Fotografisanje, sa izradom slike naplaćuju 300,oo dinara, a ako poželite da vaše dete slikate sa ličnim fotoaparatom, platićete polovinu cene.
     Vašar je, ljudi, panađur, a na vašaru ima svega: od igle do likomotive, pa i poneki piton i majmunče.
     Vidimo se u Sokobanji!


Sokobanja, 20.08.2009.g.
tekst i foto:
V.S. Putnik

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt