Pere u čaši vode! - Vesti iz nesvesti

Da, baš tako: mašina za pranje rublja, čudo tehnike, koristi 1 (i, slovima, za neverne tome: jednu!) čašu vode! Ekološka mašina za pranje rublja, napravljena je u Velikoj Britaniji (za Engleze dr Vladeta Jerotić kaže da su najpametniji narod!; a treba verovati akademiku!)

3 Jun 2008

Da, baš tako: mašina za pranje rublja, čudo tehnike, koristi 1 (i, slovima, za neverne tome: jednu!) čašu vode!
Ekološka mašina za pranje rublja, napravljena je u Velikoj Britaniji (za Engleze dr Vladeta Jerotić kaže da su najpametniji narod!; a treba verovati akademiku!) koristi sveg jednu čašu vode da opere odeću, a naći će se u prodaji sledeće godine - najavio je britanski "Telegraf".
Mašina, koja će ostvariti uštede milijarde litara vode godišnje, napravljena je na Univerzitetu, u Lidsu.
Ona koristi manje od deset odsto vode koliko troše sadašnje veš mašine i 30 odsto manje energije zahvaljujući tom što zamenjuje veći deo vode hiljadama sićušnih plastičnih zrnaca koja privlače i apsorbuju prljavštinu u vlažnim uslovima!
Samo mala količina vode i deterdženta je potrebna da se odeća navlaži, da se smanje mrlje i stvori vodena para (pazi: VODENA PARA!... u tom je caka!) koja omogućuje plastičnim zrncima da rade. Kad se ciklus pranja završi, zrnca ispadaju kroz mrežu u bubnju mašine i mogu se ponovo koristiti do stotinu puta! Ponovo!!! Do stotinu puta!!!... Pa, molim vas, lepo reče profesor Jerotić!...
Tehnologiju je razvio profesor Stiven Burkinšou, s Univerziteta u Lidsu. "Kseros", kompanija koja stoji iza njegovog izuma, počeće prvo da prodaje svoje ekološke mašine za pranje rublja hotelima i radnjama za hemijsko čišćenje pre nego što ih pusti u maloprodaju.
Izvršni direktor "Kserosa" je rekao da će trebati vremena dok se njihov proizvod pojavi u maloprodaji. Pa, sačekaćemo, u pitanju je biser!

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt