Opšte Udruženje Zanatlija Sokobanje

Opšte Udruženje Zanatlija Sokobanje - udruženje zanatlija, aktivni članovi i dešavanja - preduzetnici u sokobanji, preduzetništvo, zanatlije, preduzetnici, Sokobanja

15 Maj 2016

Nastavljajući tradiciju okupljanja i organizovanja zanatlija kroz Udruženje zanatlija a sve prateći promene koje vreme nosi sa sobom preduzetnici i zanatlije Sokobanje su 20. 09. 2002. godine formirali Opšte udruženje predizetnika. Udruženje je nastavak rada ranijeg Udruženja zanatlija, ugostitelja i autoprevoznika koje je postojalo u Soko Banji.
Danas u okviru Udruženja postoji Centar za privredni razvoj, čije su osnivanje pomogli Opština Soko Banja, Privredna komora Srbije i donatorska organizacija CHF International, tako da Udruženje ima kancelariju u zgradi opštine koja je opremljena svom IT opremom, osim projektora i platna i drugu kancelariju u vlasništvu koja se koristi kao sala za sastanke.
Pored toga što se Udruženje bavi problemima preduzetnika u odnosu na lokalnu samoupravu (lokalne komunalne takse, zakup javnih površina, promocije, učešće u nekim procesima odlučivanja lokalne samouprave...), organizuje preduzetnike po granskim sekcijama (sekcija ugostitelja, stanodavaca, taksista, autoprevoznika, trgovacapreduzetnika sa pijace i sekcija žena preduzetnika). Kao Centar za privredni razvoj pomaže se preduzetnicima u postupku kod Agencije za privredne registre, u svemu što je vezano za konkurse kod Fonda za razvoj i ministarstva. Onima koji žele da pokrenu sopstveni biznis pomaže se prilikom registracije i prikupljanja potrebne dokumentacije. Takođe se i bavi organizovanjem raznih vidova edukacija , seminara i slično.
Udruženje danas broji oko 90 aktivnih članova i ako na teritoriji opštine Soko Banja trenutno radi 574 preduzetnika i 30 privatnih pravnih lica, te je sada prioritetni cilj omasovljavanje članstva.
Poslednjih godina pod naše okrilje je došao i veliki broj privatnih stanodavaca, pa smo na Sajmu turizma u Novom Sadu 2008.god, prvi put izašli sa konpletnom ponudom privatnog smeštaja u Soko Banji.

Nemanjina 5
18230 Soko Banja
Telefon i faks : 018/884-184

E-mail: preduzetnici.sokobanja@yahoo.com

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt