NOVA MELODIJA ZA VAŠ MOBILNI TELEFON

Svi u vašem okruženju skaču kad čuju onu staru dosadnu Nokia melodiju. Većina modernih mobilnih telefona podržava proizvoljne melodije koje će vam "reći" da se to baš vaš telefon javlja, a ne neki od deset drugih koji se nalaze u istoj prostoriji.

31 Maj 2011

Svi u vašem okruženju skaču kad čuju onu staru dosadnu "Nokia" melodiju. Većina modernih mobilnih telefona podržava proizvoljne melodije koje će vam "reći" da se to baš vaš telefon javlja, a ne neki od deset drugih koji se nalaze u istoj prostoriji.
Ako "Google"-ujete “ringtones”, dobićete na stotine sajtova koji će vam skupo naplatiti po melodiji. Pih!
Pomoću besplatnog softvera i nekoliko minuta, vi možete da napravite onoliko sopstvenih melodija koliko želite od bilo kog MP3 fajla u vašoj muzičkoj kolekciji bez plaćanja! Evo kako...
Šta vam treba?
Da bi vaše MP3 melodije radile, treba vam: mobilni telefon koji može da pušta MP3 i koji podržava ubacivanje novih melodija (većina modernih mobilnih telefona podržava).
Način za prebacivanje fajla na vaš telefon (pomoću kabla, Bluetooth-a ili email).
Besplatan program za editovanje zvukova, Audacity.
Editujte vaš MP3.
Vi možete da prebacite čitav MP3 fajla na vaš mobilni telefon, podesite ga kao melodiju za zvonjenje i završite tim.
Ali većina pesama traje nekoliko minuta, a vaš telefon će da zvoni samo dvadeset sekunda, što znači mnogo izgubljene memorije bez razloga. Osim tog, možda ćete želeti SAMO gitarski solo ili pevanje iz izabrane pesme za melodiju, a ne prvih dvadeset sekunda pesme.
Evo kako da upotrebite Audacity za ekstrahovanje željenog dela MP3 fajla. Pomoću ovog besplatnog, višeplatfomrskog editora zvuka otvorenog koda, vi ćete opseći MP3 na tačno dvadeset sekunda i dodati mu zvučne efekte koje želite.
Daunlodujte Audacity, instalirajte ga i pokrenite ga.
Audacity ne može direktno da edituje MP3-ove, već mu prvo treba ono što se zove LAME biblioteka kompresije. Daunlodujte lame_enc.dll fajl ovde i postavite ga na neko trajno mesto na hard drajvu.
Iz Audacity-jevog Edit menija, izaberite Preferences. Na kartici File Formats, pod “MP3 Export Setup,” kliknite na dugme Find Library i pronađite i selektujte dll koji ste upravo daunlodovali.

oOo
Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt