Mitropolit Jovan BOŽIĆNA PORUKA

Kad dođe punoća vremena, posla Bog Sina, svog, koji se rodi od žene, koji bi pod zakonom (Gal. 4,4)

19 Jun 2010

Kad dođe punoća vremena, posla Bog Sina, svog, koji se rodi od žene, koji bi pod zakonom (Gal. 4,4)
Tim rečima, draga braćo i sestre, objavljujemo veliku tajnu rođenja Gospoda i Boga i Spasa našeg Isusa Hrista koji se rodio od Duha Svetog i Marije Deve da spasi rod, ljudski, od greha i večne smrti. Jedinorodni Sin Božji, rođen u večnosti od Oca bez matere, kao što u Psaltiru piše: "Pre zvezde Danice rodih Te" (Ps.,109,3), a u vremenu od Matere bez Oca, o čem je prorokovao car David, kad kaže: "Ti si Sin, moj, ja te sad rodih" (Ps., 2,7).
"Velika je tajna pobožnosti, Bog se javi u telu" (1.Tim., 3,16) Gospod, naš i Spasitelj Isus Hristos, uzima na sebe ljudsko telo da bi nas obožio. Tih glas Bogočoveka Hrista, poziva nas na poslušnost Bogu, kaošto je On poslušan Ocu Nebeskom da obožimo svoju ljudsku prirodu, da primimo usinovljenje. Božić pokreće u nama mnoga pitanja za sudbinu naših pravoslavnih Srba. Jesu li naše pravoslavne srpske porodice hrišćanske i "domaća crkva"? Da li će se više rađati ili umirati u srpskom narodu, ili će naš rod, srpski i pravoslavni, izumreti? Znaju li naši Srbi za zapovest Božju na početku Biblije, koja glasi: " Rađajte se i množite se, i napunite zemlju i vladajte njom "(Moj. 1,28). Proslavljajući Božić, praznik Rođenja Hristovog, s vitlejemskim anđelima zapevajmo himnu: "Slava na visini Bogu, i na Zemlji mir, među ljudima dobra volja!"(Lk. 2,14).
Pozdravljajući jedni druge s prazničnim čestitkama i Mirbožanjem blagosiljamo sve Naše verne Eparhiote i pozdravljamo Božićnim pozdravom: MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI!

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt