MALA PRIVREDA

Od kozjeg mleka, mogli bi se praviti i drugi mlečni specijalitetei tipa malih pakovanja za namaz, u tubi, dimljen i sl. Rolovan kozji sir, naziva, npr. "ozren-rtanj", bio bi velik hit u izvozu! Ali, treba zapeti, od nule ka... zvezdama!

29 Novembar 2016

Još jedna ideja koja bi mogla da donese veliku korist Svetoj Sokobanji. Naime, poznato je koliko Arapi i, uopšte, muslimani, vole kozje mleko i kozji sir. Trebalo bi, smišljeno, tj., studiozno, kad se stvori početna osnova, razgovarati s nekoliko - a najbolje sa svim! - ambasadama arapskih i uopšte muslimanskih zemalja oko dogovora izvoza kozjeg mleka i sira iz sokobanjsknje okoline, sela. Naša mlekara, trebalo bi da bude glavno pokretač, preko Opštine i Privredne komore. Uspeh ne bi izostao!
Od kozjeg mleka, mogli bi se praviti i drugi mlečni specijalitetei tipa malih pakovanja za namaz, u tubi, dimljen i sl. Rolovan kozji sir, naziva, npr. "ozren-rtanj", bio bi velik hit u izvozu! Ali, treba zapeti, od nule ka... zvezdama!
Ima jedna naša mlekara, savršena, u svakom pogledu, s kojom bi se moglo sarađivati. Učiniti uvid. Imaju odličan izvoz. U Kragujevcu je. To je mlekara KUC. Kad budemo obezbedili bazu - koze, ovce, krave - kd budemo imali dovoljno mleka i mlečnih proizvoda - treba je pozvati i posetiti, dobro pripremiti sastanak a ne ići "grlom u jagode" - oni su ozbiljni - a njihovi proizvodi: jogurt, kiselo mleko, pavlaka, mleko, sirevi (posebno "feta"), sirni namazi, mlečni namazi i dr. - SAVRŠENI!... Pa, dobro, jednog dana, kad budemo imali sve, to, što treba i, npr., započnemo saradnju s "Kucom"... pa izvezemo... prvo preko njih (i Makedonija ih izvozi!) a, posle i sami... pa... a ko će to, sve, ovde, kod nas, jesti?... Pa ješće onih 6.000 gostiju koji preko leta dođu u Banju!!! A i mi, Banjci, ješćemo - nisu ni naša usta "čupava"!...
Evo sajta te mlekare: www.kuccompany.co.rs
U Kragujevcu, nije preko sveta...

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt