KO SU DONŽUANI KOJI OSVAJAJU ŽENE?

Možda vas interesuje kako izgledaju muškarci, osvajači ženskih srca, a, bogami i... kakvog su karaktera i kako je došlo do toga da skaču s "cveta na cvet"... Kako izgledaju "donžuani"?

12 Jun 2011

Možda vas interesuje kako izgledaju muškarci, osvajači ženskih srca, a, bogami i... kakvog su karaktera i kako je došlo do toga da skaču s "cveta na cvet"...
Kako izgledaju "donžuani"?
 Poznate su samo one njegove osobine koje karakterišu njegov izgled. To su lepi, dobro građeni muškarci privlačnog ponašanja koji spretno ostvaruju kontakte i vrlo su neposredni. Isijavaju neku posebnu privlačnost za suprotni pol. Osvajaju sve po redu, nezaustavljivi su i odaju utisak da su neizmerno srećni u svojim »neprestanim« pobedama.
Osim poznatih "brilijantnih", očiglednih i dokazanih osobina, ti "večni osvajači" imaju još niz dobro prikrivenih crta karaktera koje partnerke u obično kratkom poznanstvu delimično ili uopšte ne otkrivaju. Psihijatri različito objašnjavaju izvor donžuanske neurotične ličnosti. Neki smatraju da se počinje oblikovati u ranom detinjstvu i ranoj adolescenciji ako je pristrasna majka zanemarivala sina na račun druge dece ili muža.
Što se skriva iza ličnosti osvajača?
Nedostatak majčinske ljubavi navodno takvog muškarca u zrelijim godinama tera da je traži u neprestanim ljubavnim pustolovinama. Drugi misle da do donžuanstva može dovesti u zrelijim godinama preterana količina majčine površne, prividne, neosećajne ljubavi, koja posesivno razmazi dete. Takva deca nikada do kraja ne odrastu i ne sazre. Neki vuku paralele s jedincima, »večnom decom« koja su zahtevna prema drugima, a svoje obaveze obavljaju nemarno i nedovoljno. Oni su, prema nekima, sebični, razmaženi, preosetljivi i često opterećeni osećajem manje vrednosti. Taj osećaj pokušavaju prikriti prividnom strogoćom, dominacijom i bahatošću. Dugo se drže majčinih skuta jer se u njenoj blizini osećaju dobro.
Donžuani su nezreli i traže samopotvrđivanje u neprestanim osvajanjima. Donžuan je, u stvari, neurotičar, lično nezreo, neprilagođen i sam sobom nezadovoljan muškarac. Pod plaštom svojih osvajačkih pobeda želi samom sebi neprestano da dokazuje svoju muževnost koje nema. Potreba za neprestanom samopotvrdom, te "večne osvajače" vodi od žene do žene. Nikad ne ostaju predugo kod jedne žene jer se stalno iznova moraju potvrđivati zbog straha da će se otkriti koliko su nezreli.
Obično su izuzetno spretni ljubavnici koji do detalja poznaju tajne fiziologije ženskog polnog doživljaja. Tako usmeravaju svu svoju strategiju na polnu predigru (kao najbitniju za polno zadovoljenje žene), čime mogu pri svojoj minimalnoj ili nepotpunoj polnoj potenciji uspešno zadovoljiti partnerku. S obzirom da su - kao i svi neurotici - polno manje potentni - istraju pri jednoj partnerki samo kratko, jer bi se pre ili kasnije razotkrila ta njihova mana.
Ti muškarci vrlo kasno potraže savet stručnjaka. Njihova narcisoidna predanost samima sebi ne dozvoljava im da nekome povere svoje probleme. Boje se da bi njihovu slabost otkrile žene kod kojih mogu steći pozicije. Savetniku se sami okrenu tek tada kad postanu polno toliko impotentni da im njihova nekadašnja spretnost prilikom osvajanja više nije od koristi. Može se dogoditi i da ih dovedu žene ali - one žene za koje su osećajno vezani, a koje su prozrele njihovo donžuanstvo ili samo njihovu polnu nemoć.
Oni ne mogu biti verni.
Ali kad se vežu, dešava se i to, postoji mogućnost za njegovu dužu vezu sa ženom. Ako se takav donžuan ipak osećajno veže za jednu ženu i s njom se venča ili se venča iz drugih razloga (novac, društveni položaj, druge pogodnosti), tad je u braku polno neveran.
Ljubavne pustolovine najpre prikriva, kasnije one postaju sve očiglednije i dovode do sloma braka.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt