KLIN SE KLINOM IZBIJA?

KLIN SE KLINOM IZBIJA:: Naš narod često koristi ovu izreku ali zaboravlja da ispod klina ostaje rupa!

24 Avgust 2011

Naš narod često koristi ovu izreku ali zaboravlja da ispod klina ostaje rupa! Kad su prekidi veze u pitanju, partneri često pribegavaju „bežanju“ iz jedne u drugu vezu. U većini slučajeva, ovo nije racionalan potez.

Posle raskida veze, uglavnom se obe strane osećaju povređeno i osećajno oslabljeni. Suštinsku posledicu izlaska iz veze predstavlja narušeno saopouzdanje i potrebno je neko vreme da se ono vrati. Često ćemo se osećati zavaranim potrebom da imamo nekog, delimično zato što povređenost stvara potrebu za teranjem inata i pravljenjem bivšeg partnera ljubomornim, a delimično i zbog narušene osećajne stabilnosti – trudimo se da sebi dokažemo da možemo da nađemo nekog s kim možemo sarađivati, a, u stavri, težimo da tako potvrdimo svoje vrednosti.
Međutim, u svaku novu vezu započetu odmah posle prethodne, nosimo sopstvene posledice nekadašnje veze: ljutnju, tugu, bes, nervozu i slomljeno samopouzdanje. Svaki izlazak iz ljubavne veze je bolan, i za ženu koja je, ipak, posebno osetljiva.
Psiholozi kažu da je i do dve godine potrebno za vraćanje samopouzdanja i osećajne čvrstine posle rastanka. Međutim, ovo je ipak individualno i pravilo je da pravila nema. Samo je važno da nas ne povede potreba da nađemo „bilo kog“ kako bismo zamaskirali sopstvena osećanja i slabosti. Neke stvari se moraju preboleti i najbolje je da se s bolom koji nas čeka suočimo kao hrabri borci: odmah i zbog kasnijih uspeha.
Odabrati novog partnera radi prevazilaženja prethodne veze nije pre sveg fer ni prema toj osobi jer je ona, možda, ušla u vezu s iskrenim i čistim namerama. Ukoliko je prethodna veza trajala više godina, može se dogoditi da u izvesnom trenutku ne znamo ni koju osobu volimo, niti šta nam zapravo kod nje smeta: ono što nam je smetalo kod nekadašnjeg partnera ili zaista neka od njenih loših osobina. Emotivni status nije stabilan a sami smo poprilično subjektivni da bismo procenili neke stvari bitne za uspeh sledeće veze.
Zato, ukoliko ste skoro izašle iz veze – upoznajte ljude, družite se, čitajte knjige koje vam prijaju, pričajte s prijateljicama (ponekad nije loše ni otići kod psihologa da čujete objektivno mišljenje) i sačekajte da prođe vreme kako biste povratile svoju snagu i saopouzdanje, pa tek onda – u "nove pobede" jer je uspeh ipak u tom slučaju mnogo izvesniji.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt