Kako produžiti seksualni odnos?

Jedan od glavnih ciljeva gotovo svih muškaraca jeste maksimalno produžiti seksualni odnos, odnosno odložiti ejakulaciju kako bi se zadovoljila partnerka.

27 Jul 2013

Jedan od glavnih ciljeva gotovo svih muškaraca jeste maksimalno produžiti seksualni odnos, odnosno odložiti ejakulaciju kako bi se zadovoljila partnerka.
Na žalost, većina ne može „izdržati“ onoliko koliko bi hteli i zbog tog se loše osećaju...

Dve važne stvari

Prva stvar koju moramo znati je da nam priroda ovde ne ide na ruku. Prosečan muškarac ejakulira u roku od tri minuta od penetracije jer je genetski zahtev organizma oplodnja a ne maratonski seks.
Druga stvar koju moramo shvatiti jest da psihološko stanje ima velik uticaj na seksualni čin. Zabrinutost i napetost povodom tog: "kakvi ćemo biti u krevetu" neće doneti ništa dobro; takođe neće ni ona partnerka koja nema razumevanja. Oba partnera treba da sarađuju kako bi popravili situaciju, a najvažnija stvar je zadržati pozitivno razmišljanje.

Upoznati svoje telo

Prvi princip koji leži u pozadini tehnika i saveta koje ćemo navesti jest sposobnost muškarca da upozna reakcije svog tela. Razumevanjem načina na koji telo funkcioniše i razabiranjem nivoa seksualnog uzbuđenje, raste sposobnost učenja kako da se uhvati pravi „ritam“ tokom odnosa koji omogućuje duži seks. Ključno je znati kad treba usporiti kako bi uzbuđenje splaslo taman toliko da se može izbeći ejakulacija i, kasnije, nastaviti odnos.
Drugi princip vezujemo za mogućnost smanjenja osetljivosti penisa. Ako smanjimo osetljivost penisa, trebaće više stimulacije kako bi se došlo do vrhunca, a samim tim i više vremena. Sledeće tehnike i predlozi mogu pomoći u povećavanju seksualne „izdržljivosti“, ali ne predstavljaju magična rešenja i zahtevaju strpljenje i posvećenost sopstvenom usavršavanju.

„Kreni – stani“ tehnika

Osnovni princip u ovoj tehnici jest stimulacija penisa (samostalno ili od parnerke) do granice ejakulacije, a zatim kraća pauza kako bi došlo do opadanja nivoa uzbuđenja. U cilju onemogućavanja ejakulacije, može se i primeniti pritisak u predelu ispod glavića. Ovakve „uspone i padove“ nadraženosti penisa treba ponoviti 3-5 puta pre vrhunca. Posle nekoliko sedmica vežbanja ove tehnike, uočićete značajan napredak u svojoj seksualnoj „izdržljivosti“.

Tehnika stiskanja

Neposredno pošto osetite da se bliži ejakulacija, otprilike na tri do četiri nadražaja pred vrhunac, naglo prestanite sa stimulacijom penisa i primenite pritisak u korenu polnog organa s palcem i kažiprstom sa gornje i donje strane. Primenite snažan pritisak fokusirajući se na uretru, cev koja ide donjom stranom penisa a koja nosi seme i mokraću. Ovo će smanjiti tenziju u penisu i zadržati ejakulatorni refleks. Ovde je, takođe, ključno redovno vežbanje kako biste uočili svoju „tačku bez povratka“, odnosno trenutak kad više ne možete da sprečite ejakulaciju. Pritisak treba primeniti malo pre ovog trena „bez povratka“. Pritisak se može primenjivati u bilo kom delu penisa ispod glavića, sve do korena.

Kegelove vežbe

Ove vežbe su dobile naziv po dr Kegelu koji ih je razvio. Vežbe se praktikuju kako bi se ojačao PC mišić. Oba pola imaju ovaj mišić koji kod žena podržava uretru, bešiku, matericu, vaginu i rektum; a kod muškraca uretru, bešiku, penis i rektum. S obzirom da PC mišić ima važnu ulogu u orgazmu i ejakulaciji, stalno jačanje ovog mišića može pomoći kod problema sa prevremenom ejakulacijom i mokrenjem. Stiskanjem ovog mišića možete zadržati ejakulaciju, napraviti kraću pauzu praćenu dubokim disanjem, pa nastaviti s odnosom.
Uvek pokušajte da se zabavljate dok radite ove vežbe i prilagodite ih svom vremenskom rasporedu. Za najbolje i najbrže rezutate, potrebno je svakodnevno disciplinovano vežbanje. Ukoliko budete istrajni, ojačaćete ovaj mišić dovoljno da vam pomogne u sprečavanju prebrze ejakulacije. Prve rezultate možete očekivati posle tri sedmice.

Lociranje PC mišića

PC mišić je onaj koji stežete kad vam se mnogo mokri kako to ne biste uradili u sopstveno rublje. Najlakše ćete ga odrediti ako pokušate da prekinete mlaz tokom mokrenja. Ove vežbe se, ipak, ne rade tokom mokrenja nego u slobodno vreme.

Gde vežbati?

Kegelove vežbe možete praktikovati bilo gde, samo je potrebno da ste u mirovanju. Možete vežbati, čak, tokom vožnje ili na poslovnom sastanku. Najbolje je da sami pronađete vreme i ambijent koji vam najviše odgovaraju.

Koristi od vežbanja

Jača erekcija, intenzivniji orgazam, snažnija ejakulacija - smanjivanje rizika od impotencije.
Ove vežbe mogu praktikovati i žene kako bi bile u stanju da stegnu penis u vagini i obezbede veće zadovoljstvo sebi i partneru, kao i da pojačaju svoj orgazam.

Tehnika

1. Stegnite PC mišić.
2. Zadržite brojeći u početku do pet a kasnije do deset.
3. Opustite mišić.
4. Ponovite minimum deset puta, nekoliko puta dnevno.

Pravilno vežbanje

Kao i sa svakim oblikom vežbanja, neophodno je kegelove vežbe raditi pravilno i koristeći prave mišiće. Tokom vežbanja, ne bi trebalo da stežete mišiće nogu, zadnjice ili trbušnjake. Potrebno je stezati i samo PC mišić. Možda će vam biti potrebno izvesno vreme dok pecizno ne "izolujete" (prepoznate ga u sebi) ovaj mišić tokom vežbanja, ali to nek vas ne brine. Samo budite uporni. Takođe, moguće je da ćete osetiti izvesnu težinu u anusu tokom vežbanja ali to je normalno jer je teško izolovati PC mišić od sfinktera. Pravilnost ćete steći tokom vremena.

Kondomi

Mnogi tvrde da nošenje kondoma smanjuje nivo stimulacije penisa i omogućava duži seks. Ukoliko ne nosite kondome radi zaštite, probajte radi smanjivanja nadražaja penisa. Pokušajte s debljim kondomima.

Razmevanje i podrška partnerke

Sve opisane tehnike je najbolje primenjivati uz saradnju i podršku partnerke. Zato, ukoliko ste u ozbiljnoj emotivnoj vezi, nemojte kriti svoje probleme nego zatražite ljubav i razumevanje. Bićete iznenađeni koliko je partnerka spremna da vam izađe u susret i pomogne – na obostranu korist i zadovoljstvo.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt