Kako preživeti ljubavni rastanak?!

Preživeti ljubavni rastanak:: Lep sunčan dan, a vi ste, upravo, surovo ostavljeni, odbačeni kao krpa i osećate se kao poslednji skot!

25 Septembar 2013

Lep sunčan dan, a vi ste, upravo, surovo ostavljeni, odbačeni "kao krpa" i osećate se kao poslednji skot!...
Glavu gore, budite srećni što vas nije udario auto na drumu ili što vam se nije zapalila kuća!... A ima, još... gorih, mnogo gorih stvari!!!...
Da, velika je razlika kad vas nogiraju posle deset godina veze i kad vam zalupe vratima posle vikend-veze, ali i ovako i onako ste ostavljeni i ostaje pitanje kako se nositi s tim i svim onim osećanjima koji vas obuzmu.
Evo nekih saveta koji vam mogu pomoći da što lakše prebrodite prekid.

Dva dana samosažaljenja je dosta!... Ni sat duže!!!

Osećate se jadno i samosažaljenje je prvo što vas preplavi. U redu, to je normalno, ali - u umerenim količinama!
Budite potišteni, tugujte gledajući ljubavne drame s maramicom pri ruci, `ubijajte se` u sladoledu i picama - ali!... ali!... ne više od dan ili dva! To nek vam bude zavet i zakon! Biti mesecima u ljubavnim jadima je nedopustivo prema vama, samima!

Sutra je nov dan! I svi dani posle njega - vaši - samo vaši!!! Pa to je predivno!!!

Nije kraj sveta što vas je neko ostavio. Taman posla! Zaljubili ste se, ali vam nije uzvraćeno. Pokušali ste, nije išlo.
Glavu gore i nastavite, dalje - i lepše, i bolje... klin se klinom izbija!... Doći će, neko, drugi... već je!

Nije problem u vama!

Niste - vi - krivi... što vas je neko ostavio - druga strana je to odlučila - zašto biste se vi sekirali?!...
Nemojte zbog tog što vas je neko ostavio, pretpostaviti da nešto nije u redu s vama. Ne, i ne!... Mnogo njih je sklono mišljenju kako je greška u njima jer ih osoba koju oni obožavaju ne obožava. Taman posla, ništa pogrešnije od tog!
Možda ta osoba više voli plavuše, možda je zaljubljena u neku drugu osobu, možda je gej, možda je... upravo izašla iz neke loše veze... Ima mnogo razloga.
Sve u svem, ako neko ne vidi vaše čari, možda vas, jednostavno - ne zaslužuje!

Pokušavajte i dalje!

Ako s nekom osobom nije išlo, to ne znači da će isto tako biti i sledeći put. Da su se svi oni koji su nekad bili ostavljeni povukli i odlučili da ostanu samci - ljudska rasa bi davno izumrla. Ako jednom nije upalilo, ne znači da ne treba i dalje pokušavati ostvariti ljubavnu vezu. U nadi je spas!

Pričajte s prijateljima!

Podelite vaše iskustvo s drugima jer to vam može pomoći da otkrijete i vedru stranu neuspeha, da se dobro nasmejete i čujete i tuđa iskustva. Nije svako zlo za zlo. A i svako zlo ima svoje dobro!

Ne stvarajte od komarca magarca!

Nemojte to malo loše iskustvo u vašoj glavi pretvoriti u katastrofu. Ako budete previše razmišljali o tom i analizirali - samo će vam biti još gore, i loše iskustvo ćete pretvoriti u traumu, jad i pakao - a to vam nije ni nakraj pameti!

Proverite svoj "radar"!

Zapitajte se kako ste i zašto naleteli na pogrešnu osobu. Možda ste pogrešno protumačili neke znake i možda vam se to, čak, i ponavlja?! Vreme je da preispitate svoje postupke. Da ne učinite istu grešku!

Bilo pa prošlo!

Posledje što treba da učinite je da se ponovo sastajete s tom osobom koja vam je zagorčala život - ne, i ne! - nipošto! Ne spasavajte ono što se spasiti ne može - nego i ne sme!... i to u vašem interesu!
Ne spasavajte nešto - što nikad nije ni bilo, ni postojalo - izuzev u vašoj mašti!
Ne zovite njega ili nju!
Izbegavajte mesta gde ih možete sresti!
Bar činite to neko vreme!
Rešite se tog poraza, te more, tog neuspeha - novom vezom, novim danom, novom srećom - vi, to, zaslužujete! Budite čvrsti, verujte u svoje bolje dane, ma najbolje! Svoju sreću - potražite na nekom drugom mestu, s nekom drugom osobom koja će vas ceniti, voleti i... ako zatreba... skidati zvezde s neba!
I budite srećni - što ćete biti srećni!
I, za kraj, a trebalo bi da stoji na početku - i to zlatnim slovima napisano - LJUBAV NIJE KAD VAS VOLE - NEGO KAD VI VOLITE!!!...
A kad se zajedno vole?
Nemam ništa protiv!

oOo


Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt