INTIMNOST S BIVŠIM PARTNEROM?

INTIMNOST S BIVŠIM PARTNEROM:: Seks s bivšim partnerom - bilo iz samoljublja, potrebe za podrškom ili da bi se zapečatila prošlost

19 Jul 2011

Seks s bivšim partnerom - bilo iz samoljublja, potrebe za podrškom ili da bi se zapečatila prošlost - retko kad može biti zabavna! Najbolje je da na to zaboravite! Jeste li razumeli: ZABORAVITE!
Ljubavne priče obično završavaju rečima: "Više te ne želim videti". Kasnije, slučajno ili iz radoznalosti, srećemo stare ljubavi, posmatramo ih, rezervisano se propitkujemo za njihovo zdravlje i posao, sve u svemu, vodimo bezličan razgovor samo iz uljudnosti. Na kraju, iz nepredvidih razloga, ponovo nalazimo stari zajednički jezik, sećanja nadiru i potiskuju sadašnjost. Više ne skrivamo pogled i srdačno se smešimo svesni da su se probudila zaboravljena osećanja. Javlja se želja da idemo korak dalje, da ponovo iskusimo intenzivnu intimnost za koju smo verovali da je zauvek izgubljena. Da idemo do kraja, sprečava nas samo malena dilema: "Je li ispravno sada voditi ljubav s njim?"

Osećanje krivice

Susret s bivšim pokreće mehanizam koji smo svesno (ili bolno) potisnuli i nije lako proceniti šta se iza njega zapravo skriva. A trebali bismo kako bismo unapred procenili značenje mogućih posledica ponovnog intimnog zbližavanja s njim. Od najvećeg je značenja kako je prekinuta naša veza. Vi ste ga ostavili? Pripazite, možda želite voditi s njim ljubav kako biste se oslobodili osećanja krivice.
Nažalost, ne postoji kompenzacija za uskraćenu ljubav pa se klonite nove bliskosti!
Drukčija je situacija ako ste ostavljeni bili vi. Nećete plaćati za svoju "krivicu", ali zato ćete ugađati svojoj slabosti, a to ne mora uvek završiti ugodno. Možda vas na intimnost ne navodi želja, nego potreba da isprobate koliku još moć imate nad svojim bivšim. Može li on, posle toliko vremena, odoleti vašoj privlačnosti? Ma koliko vam bilo stalo da saznate odgovor, bolje je da se zadržite na "zavođenju rečima" - vaš će ego biti zadovoljen, a ne može vam se dogoditi ništa teže.

Potreba za podrškom

Ponekad se susret i nabijanje erotskog elektriciteta s bivšim provocira zbog potrebe za podrškom. Zamisao da vodite ljubav s nekim koga poznajete, u koga ste bili zaljubljeni pomoći će vam da se bar na tren ne osećate sami, ali može biti izvor drugih razočaranja. Verovanje da se prošlost može vratiti sa svim osećanjima, srećom i sigurnošću - stoji na krhkim, vrlo krhkim nogama, a buđenje može biti vrlo neugodno! S problemima se morate suočiti, morate ih rešavati na svom terenu, a ne bežeći od stvarnosti. Stoga je najbolje da zaboravite na intimnost s bivšim.
Možda poželite voditi ljubav s bivšim jer još sumnjate da je vaša ljubav potpuno nestala i smatrate da je nova bliskost poseban dar sudbine. Provera vam može koristiti, no može biti izvor velikog razočaranja.
Na kraju, želja za ponovljenom intimnošću s bivšim može se javiti iz potrebe da se tako zaokruži jedna bivša veza koja je prekinuta na loš način. Valja priznati da je ovakav rastanak, makar i zakasneli, vrlo ugodan, ali, jeste li se zapitali ko tu koga zavarava! Intimnost da bi se zapečatila prošlost, a ne utemeljila budućnost, retko kad može biti zabavna. U stvari, nikad!

Prijateljska veza

Postoje veze koje se na neki način protežu godinama i kojima je teško odrediti kraj. Tokom vremena, veza se menja, strast zamenjuje prijateljstvo. Kad se odredi kraj veze, partneri se i dalje viđaju, a povremeno bez opterećenja, ali i bez očekivanja, vode i ljubav. U takvim vezama samo naizgled nema problema. Teškoće se javljaju kad jedan od partnera pronađe novog partnera i prekine erotske susrete sa starim. Prijateljstvo je i dalje jako, ali ostavljeni partner teško proživljava gubitak. Zapravo bi trebao biti zahvalan na njemu jer se u njegovom životu otvara prostor za novu ljubav. Situacija je, dakako, bolna, ali ko je rekao da u ljubavi nema bola?

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt