GUSLE KULA

GUSLE KULA:: Kao što Pariz ima - Ajfelovu kulu, Berlin - Trijumfalnu kapiju, Rio de Žaneiro - Glavu šećera (karakteristična glava brda koja se ocrtava na nebu ovog grada koji je na prvom mestu po lepoti prirodnog položaja - drugi je Istanbul - a treći Beograd!), Sveta Sokobanja bi mogla biti prepoznatljiva po GUSLE-KULI.

1 Avgust 2016

Kao što Pariz ima - Ajfelovu kulu, Berlin - Trijumfalnu kapiju, Rio de Žaneiro - Glavu šećera (karakteristična "glava" brda koja se ocrtava na nebu ovog grada koji je na prvom mestu po lepoti prirodnog položaja - drugi je Istanbul - a treći Beograd!), "Sveta Sokobanja" bi mogla biti prepoznatljiva po GUSLE-KULI.
Nalazila bi se u centru grada - na Trgu vožda Karađorđa Petrovića - na mestu sadašnjeg spomenika koji bi trebalo izmestiti u crkvenu portu. Gusle kula bi bila visoka 80 metara a široka toliko da u nju stanu usko zavojito stepenište i dva lifta. Na vrhu veliki - pet metara raspon krila - nemanjićki orao raširenih krila, a na dršci ukošenog gudala, u srazmeri s orlom, soko - maskota "Svete Sokobanje". Na vrhu treba da bude restoran koji se okreće oko ose (brzinom satnog mehanizma), kao slična građevina u Solunu. Dole, u prizemlju, na dva nivoa:
- pivnica,
- knjižara sa čitaonicom,
- Internet i TV studio,
- turistički biro,
- mlečni restoran s poslastičarnicom,
- prodavnica štampe.

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt