GRADSKA LUKA CARINA

Sagraditi malu luku za čamce, sandoline i jedrilice na malom jezeru koje bi se dobilo podizanjem nivoa vode od mosta na Prevalcu do mosta u Carini.

14 Oktobar 2016

Dve varijante.
Jevtinija i brža: Sagraditi malu luku za čamce,
sandoline i jedrilice na malom jezeru koje bi se dobilo podizanjem nivoa vode od mosta na Prevalcu do mosta u Carini. Širina oko 200 do 300 metara. Na desnoj obali (sunčana strana!), kao kraj Sene, u Parizu, napraviti, celom dužinom, plaže: kabine, tuševi, pesak-šljunak, prateći sadržaj uobičajen za letnju sezonu.
Skuplja i sporija: Na istom mestu, ali na kudikamo širem prostoru, prema padinama Carine, na veštačkom jezeru, isti sadržaj. Ovo je Sokobanjsko jezero ili Šiškovo jezero ili, šaljivo, Šiškovo more... A u oba slučaja bi to bila luka "Carina". S Kapetanijom!
Kao na Adi ciganliji, u Beogradu, tj., na beogrdskom jezeru, i ovde bi se mogao napraviti visok vodoskok ali tako da mlaz izbija iz ogromne plastične makete kita, treba da mlaz deluje prirodno, kao što to radi pravi kit a ne kao na Adi, iz neke skalamerije od cevi koja ni na šta ne liči, a mogla bi! Dakle, kit! Noću bi mogao biti osvetljen!

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt