Došla na svet prva klonirana kamila!

Prva klonirana kamila, došla je na svet 8. aprila ove godine u laboratoriji, u Dubaiju i njeno stanje je dobro - saopštili su predstavnici centra za istraživanja i reprodukciju.

25 Jul 2008

Prva klonirana kamila, došla je na svet 8. aprila ove godine u laboratoriji, u Dubaiju i njeno stanje je dobro - saopštili su predstavnici centra za istraživanja i reprodukciju.
"To je prva klonirana jednogrba kamila na svetu" - rekao je istraživač.
I dodao da su kamile vrlo korisne za proizvodnju mleka i za trke - unosnu razbibrigu Arapa.
"Ovaj značajni prodor u našem istraživačkom programu, pruža nam mogućnosti da sačuvamo gene kamila koje su prve u davanju mleka i u trkama" - istakao je naučni direktor centra.
Za kloniranje kamile, bilo je potrebno pet godina! Mala kamila je nazvana Indžaz. U tom centru, u Dubaiju su 1998. uspešno ukrštene kamila i lama (!), a životinja je nazvana "kama" (od kamila i lama).
Prva klonirana životinja u svetu je rođena 1996. u Velikoj Britaniji - ovca Doli - koja je uginula sa šest i po godina. Od tad su klonirane i druge životinje, uključujući konja i psa, ali ne i kamile.

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt