Deset najskupljih razvoda slavnih!

Deset najskupljih razvoda slavnih:: Može se reći da kompletni brakorazvodni biznis u Hollywoodu nosi sa sobom poveće sume novca – od prodaje priča tabloidima, skupih odvjetnika do poslovnih managera koji upravljaju imovinom zvijezda.

14 Oktobar 2008

Može se reći da kompletni brakorazvodni biznis u Hollywoodu nosi sa sobom poveće sume novca – od prodaje priča tabloidima, skupih odvjetnika do poslovnih managera koji upravljaju imovinom zvijezda.
A ne može se reći da nisu česti. Nedavno smo vidjeli razvode Britney Spears i Kevina Federline, Paul McCartneya i Heather Mills, te Reese Witherspoon i Ryan Phillippea.
Da i ne spominjemo da neki od brakova poznatih ne potraju ni dovoljno dugo da se posuši tinta na papiru. Među brakove sa stažom manjim od godinu dana, spadaju oni pjevača Kid Rocka i Pamele Anderson, Drew Barrymore i Toma Greena te Jennifer Lopez i Chris Judda. Pri tom nije bitno zašto se razvode – važnije je znati što pripada kome. A što je veća zvijezda, veća lova se isplaćuje! Iako među razvodima slavnih ima žena poput Janet Jackson ili Kirstie Alley koje su morale namiriti svoje muževe, ipak najveće su svote iskeširali muškarci.
Forbes je objavio listu deset najskupljih razvoda poznatih zvijezda. Na vrhu ljestvice našao se "težak" razvod između košarkaša milijunaša Michaela Jordana i njegove žene nakon 18 godina braka, koji bi Jordana mogao stajati više od 150 milijuna dolara.
Visoko na listi kotiraju i Harrison Ford, Kevin Costner, Steven Spielberg te Mick Jagger čije su bivše žene lijepo profitirale od rastave. Nemojmo zaboraviti ni razvod bivšeg člana Beatlesa Paula McCartneya i Heather Mills, koji su se našli na šestom mjestu top liste, sa razvodom u kojem je Paul morao odvojiti preko 60 milijuna dolara za svoju bivšu ženu!
Pa da vidimo o kakvim se ciframa kod razvoda radilo:

10. Mick Jagger i Jerry Hall

Procijenjena isplata: 15 do 25 millijuna dolara

Poznati roker i supermodel sreli su se 1977.g. a prije braka već su postali roditelji dvoje djece. 1990.g. oženili su se na Baliju u tradicionalnom Hindi stilu. Nakon što je saznala da je Mick otac djeteta sa nekom drugom ženom, Jerry je zatražila razvod braka. Jerry je dobila “samo” između 15 i 25 milijuna dolara (Mickova je imovina u to vrijeme bila procijenjena na 325 mil. dolara) jer je Mick ishodio poništenje balijskog vjenčanja.

9. Lionel i Diane Richie

Procijenjena isplata: 20 millijuna dolara

Richie se 1996.g. oženio sa 18 godina mlađom plesačicom Diane. 2004.g. ona je zatražila razvod, zahtijevajući uz ostalo mjesečno 15.000 dolara za odjeću, 50.000 dolara za manikure, masaže i ostale usluge uljepšavanja, te godišnje 20.000 dolara za plastične operacije. Njen argument za to je bio da oni imaju “neobičan, ekstravagantan stil života” i da ona “nema granica u trošenju novaca”.

8. Michael i Diandra Douglas

Procijenjena isplata: 45 millijuna dolara

Douglas i Diandra su se upoznali 1977.g. i nakon samo 6 tjedana poznanstva su se oženili. Douglas je u međuvremenu postao glumačka zvijezda, sa povećim honorarima po snimljenom filmu. Zbog njegovih problema sa nevjerom i alkoholom, 1998.g. su se rastali. Diandri je pripalo oko 45 milijuna dolara i kuće na Beverly Hillsu i Majorci.

7. James Cameron i Linda Hamilton

Procijenjena isplata: 50 millijuna dolara

Režiser filma Titanic i glavna glumica iz Terminatora oženili su se 1997.g. a već samo 18 mjeseci kasnije njihov se brak raspao. Kako je Cameron upravo u to vrijeme primio 100 milijuna dolara za Titanic, polovica te sume pripala je Lindi u procesu rastave. Titanic je kasnije zaradio još 1,8 milijardi dolara.

6. Paul McCartney i Heather Mills

Dogovor još nije postignut: moguće preko 60 millijuna dolara

Nakon smrti svoje prve žene Linde, bivči član Beatlesa Paul se u 2002.g. oženio sa modelom Heather Mills. Brak je trajao 4 godine, a kruže glasine da bi Heather rastavom mogla dobiti oko 60 milijuna dolara.

5. Kevin Costner i Cindy Silva

Procijenjena isplata: 80 millijuna dolara

Kevin i Cindy upoznali su se za vrijeme studija u Kaliforniji i oženili se 1978.g. Za vrijeme njihovog braka Kevin je postao jedan od najbolje plaćenih glumaca Hollywooda, a njegovi su filmovi osvajali Oscare. Brak se raspao 1994.g. a Cindy je pripalo oko 80 milijuna dolara – maleni dio Costnerove ukupne imovine.

4. Harrison Ford i Melissa Mathison

Procijenjena isplata: 85 millijuna dolara

Par se upoznao 1977.g. i oženio se 6 godina kasnije. U 21 godinu njihovog braka, Harrison je postao jedan od najbolje plaćenih glumaca, tako da je do 1995.g. zarađivao oko 20 mil. dolara po filmu. Razveli su se 2004.g., a među svojim zahtjevima Melissa je zatražila i dio Harrisonove buduće zarade na filmovima koje je snimio dok su bili u braku, poput prodaje DVD-a trilogije o Indiana Jonesu.

3. Steven Spielberg i Amy Irving

Procijenjena isplata: 100 millijuna dolara

Steven i Amy su se upoznali 1977.g. na snimanju za film Bliski susreti treće vrste. Oženili su se 1985.g. a brak je trajao do 1989.g. Amy je uspješno osporila predbračni ugovor koji su potpisali, jer nije imala pravnog predstavnika, pa joj je pripalo oko 100 milijuna dolara, što je u to vrijeme bila otprilike polovica vrijednosti njegove imovine. Sada je njegova imovina vrijedna oko 3 milijarde dolara.

2. Neil Diamond i Marcia Murphey

Procijenjena isplata: 150 millijuna dolara

Neil i Marcia oženili su se 1969.g. prije izdavanja njegove prve zlatne ploče. Za vrijeme njihovog braka, Neil je postao vrlo uspješan i popularan glazbenik. Nakon 25 godina braka, 1994.g. Marcia je zatražila razvod braka zbog nepomirljivih razlika. Dobila je polovicu Neilove imovine – oko 150 milijuna dolara. Neil je kasnije rekao da je “bila vrijedna svakog penija”.

1. Michael i Juanita Jordan

Dogovor još nije postignut: moguće preko 150 millijuna dolara

Par se venčao 1989.g. nakon što je Michael već potpisao osmogodišnji ugovor sa Chicago Bullsima vrijedan 25 milijuna dolara. Brak je trajao do prošle godine kada je Juanita zatražila razvod. Za vrijeme braka Michael je zaradio preko 350 milijuna dolara, pa ako zatraži polovicu, Juanita bi mogla otići sa preko 150 milijuna dolara i tako bi ovo postao najskuplji razvod u novijoj povijesti showbusinessa.

oOoSmeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Cenovnik Akva parka Podina Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt