Čovek koji je više od 14 puta pobedio smrt!

Devedesetogodišnji Britanac Alek Alder kaže, za sebe, da je, verovatno, najsrećniji čovek na planeti - jer je, najmanje 14 puta - izbegao sigurnu smrt

10 Septembar 2007

Devedesetogodišnji Britanac Alek Alder kaže, za sebe, da je, verovatno, najsrećniji čovek na planeti - jer je, najmanje 14 puta - izbegao sigurnu smrt!
"Kad se setim gde sam sve mogao da poginem, zaista mi nije jasno kako sam dočekao duboku starost" - kaže Alder.
Prvi susret sa smrću, imao je kao osmogodišnjak kad je pao s drveta, s visine od 5 metara...
Tri godine kasnije, 1929, dok je vozio bicikl, udario ga je jedan od nekoliko automobila koliko ih je bilo u njegovom rodnom mestu, Straudu, u Glosterširu.
"Niko tad nije obraćao pažnju na automobile, ali sam ja imao nesreću da naletim na jedan. Odleteo sam u vazduh i završio na haubi. Na sreću, vozač je bio lekar koji mi je odmah ukazao pomoć i spasio mi život" - priča Alek.
Početkom Drugog svetskog rata, 1939, dopušteno mu je da zbog ženidbe ode na front 5 dana kasnije, a u međuvremenu su svi pripadnici njegovog voda poslati u Denkerk.
"Svi moji drugovi su izginuli. Trebalo je da budem s njima" - s tugom se seća Alek...
Naredne godine je preživeo dva bombardovanja, prvi put dok je stražario na aerodromu.
Na vojnoj vežbi, u Jorkširu 1942, preko noge mu je prešao tenk, a zatim se motor zagušio i grdosija je stala pre nego što mu je smrskala glavu i grudi! Prošao je bez ikakvih povreda, jer mu je noga utonula u duboko blato!
"Još samo malo, sasvim malo... i prešao bi preko mene! Mislim da je to bila božja volja!"...
Krajem iste godine, dok je spavao u rođakovoj kuć,i u Devonu, na kuću je pao avion britanske vojske koji je srušen u vazdušnoj bici s nemačkim bombarderima.
"Spavao sam na drugom spratu, a avion je prošao na metar od moje glave! Krov je pao na mene, ali sam prošao bez ijedne povrede" - kaže Alder...
Posle tog je bio jedan od nekolicine preživelih vojnika - kad je nemačka podmornica 1943. potopila brod kojim su se prevozili...
Krajem 1944. je prekomandovan u Burmu, gde je zbog slomljene noge propustio najkrvavije borbe.
Njegovi susreti sa smrću obuhvataju još jednu saobraćajnu nesreću, 1977, i dve koje je za dlaku izbegao, 1947. i 1994, kao i preživljavanje užasne oluje 1945, kad je mogao da se udavi.
Alek, koji se okrenuo veri pošto se oporavio od loma noge, veruje da mu je svaki put Bog spasio život.
I jest, Bog te čuvao!

oOo
Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt