Baci, ovo, negde... znaš da sam oženjen...

Da, bilo, nekad, sad se... Rođendan. I to ne čiji, nego glavom i bradom američkog predsednika Džona F. Kenedija

28 Mart 2008

Da, bilo, nekad, sad se...
Rođendan. I to ne čiji, nego "glavom i bradom" američkog predsednika Džona F. Kenedija. U njegovu čast peva slavna Merilin Monro, i to svoju, seksi-verziju poznate pesme "Srećan rođendan". Svi su, na hiljade, oduševljeni. Delirijum oduševljenja. I predsedniku se dopala njena pesma. Posle pesme, ona mu poklanja, na dar - ručni sat "rolex". Sat kao sat, ali... od Merilinke je!
Taj isti sat marke "roleks", prodaje se ovih dana na Internetu. Posle, samo, nekoliko nedelja utrkivanja ko će dati više, ponude obožavalaca iz celog sveta, "dogurale" su do cifre od dva miliona funti!
Vlasnik ručnog sata je službenik Bele kuće, a primerak mu je poklonio predsednik Kenedi, lično. Uz reči:
- Džeri, baci, ovo, negde, znaš da sam oženjen...
Je li poslušao?!



"Maukoprevodilac"

E pa, i one, "za trku, konja imaju"! U stvari, mace... o njima je reč...
Posle vlasnika pasa, koji su dobili aparat za prevođenje lajanja, na red su došle Njihova ("egipatska", tj. faraonska) Veličanstva - mačke.
Japanski proizvođač igračaka - čuj, igračaka! - "Takara" - objavio je da će, u decembru, najdalje u januaru sledeće godine, pustiti u prodaju spravicu "maukoprevodilac" koja će tumačiti šta su mačka, odnosno mačor, "rekli"!
Cena: 8.900 jena (skoro 76 dolara). "Zacrtana" je prodaja preko 300.000 komada.
Ja kupujem jedan... a vi? Koštaće me upola jer imam dve mačke.
A vi?



Zmija u nedrima, pardon!... u novinama!

Manhajm, Nemačka, rano jutro...
Platio i uzeo. Novine. Došao kući. Skuvao kakao. I...
Da je znao, samo da je znao da tog dana ne kupi novine! Ali, kad bi čovek sve znao...
Kad je otvorio novine, ugledao je zmiju! Pravu, pravcatu! Svih 20 cm!
Šta je uradio?
Zmiju je strpao u bokal i pokrio novinama.
Stručnjak koji je pozvan, presudio je: nije otrovna. "Marka zmije": severnoamerička, elaphe guttata.
Pa, fino...



Četvorogodišnjak postao član Mense!

Britanac, "star" 4 godine (i slovima: četiri) postao je član "Mense", organizacije koja okuplja ljude natprosečne inteligencije. Zove se Metju Harison.
Već s godinu dana, znao je da izgovori 75 reči, ima koeficijent inteligencije 130, što je za taj uzrast dovoljno da se učlani u "Mensu". Za odrasle, taj koeficijent iznosi 145.
Metjuovi roditelji kažu da je naučio španski gledajući satelitsku televiziju! Hobi su mu stripovi.



Soba na naduvavanje

"Uzmite" - samo figurativno - ovakav slučaj: posvađali ste se s partnerom/partnerkom i - "zdimili" ste kroz vrata. Gde ćete prespavati?
Ništa lakše. Kupite sobu na naduvavanje, i stvar je rešena!
Šator je od poliamida. Napravljen je u Švedskoj. Odličan dizajn. Garancija 5 godina. Priključite ga na pumpu i - soba je "useljiva" za 11 minuta! U redu, nema vode, ali možete poneti testiju... i, tako, to... Dimenzije: 2,30 x 5,30 x 4,10 m. Ma, divota! Mogu, tu, stati i dvoje... ha, ha... Soba je teška 12 kg, a košta 4.300 evra. Pa, ko se posvađa, nek izvoli...



Mladoženja sedam i po puta stariji od mlade!


Policija u Zambiji je uhapsila 78-godišnjeg "mladoženju" koji se oženio desetogodišnjom devojčicom!
Ubeđivao je policiju da su se njeni roditelji složili, a i platio je "lobolu", uobičajenu odštetu za mladu.
Listovi za zaštitu ženskih prava su zatražili da se uhapse i roditelji devojčice koji su dogovorili takav skandalozan brak.
A kazna?
Preti mu doživotna robija!



Jajašce nije jedino!

Poznato je, nauka napreduje, ono što se nije znalo juče, danas se, pouzdano, zna. Ovaj put, u pitanju je žensko jajašce: kanadski naučnici su utvrdili da žene mogu da imaju više ovulacija u jednom mesecu!
Za razliku od životinjskog sveta, gde se, na primer, u vreme "teranja", to može zapaziti, kod ljudi je ovulacija "nevidljiva". Klasična medicina kaže da ženski ciklus traje 28 dana. U ovom razdoblju jajašce sazreva, izlazi iz folikula i dolazi u jajovod gde se oplođuje ili izbacuje menstruacijom. Prema pisanju časopisa "Plodnost i sterilitet", nauka je utvrdila da to nije uvek slučaj.
- Ovo nismo očekivali, nikako. Život nas je, ponovo, iznenadio. Naši medicinski temelji su uzdrmani. Neke stranice medicine, moraćemo, ponovo, da pišemo - izjavio je dr Rodžer Pirson.
Zajedno s njim, u timu su radili veterinar dr Greg Adams i diplomac Andžela Bervold. Oni su, svakodnevno, putem ultrazvuka specijalne rezolucije, snimali 63 žene i "kao na dlanu" videli jajašca. Od njih 63, normalan ciklus je imalo 50 žena, a 13 žena je ovuliralo više puta!
Između ostalog, sad se, na osnovu ovog otkrića, može razumeti zašto se začinju dvojke u različite dane.
- Na ultrazvuku se to jasno vidi: na primer, jednom jajašcetu je deset a drugom sedam nedelja - zaključio je dr Pirson.
Kapu dole medicini. Nek mi bude oprošteno, sve drugo je "luk i voda".



Muškarci se plaše lepote!

Znate, već, ono, klasično: ružna-ružna, a "pokupi", nikog drugog, nego "strava-frajera" u gradu. U redu, to je na filmu, ali, dešava se, i u životu.
Uzmimo, npr., Barbru Strejsend. Daleko od tog da je ova izvrsna glumica Mona Liza, Merilin Monro, Miloska Venera... ali - imala je supruga Eliota Gulda, dugu ljubavnu vezu s Robertom Redfordom, kao i niz flertova s veoma poželjnim muškarcima: Omar Šarif, Rajan O`Nil, Don Džonson... da ne nabrajamo, ograničeni smo prostorom. Pa, i teniser Andre Agasi, bio je njen - a mlađi - ništa manje - nego 20 godina!
Da, da... muškarci se plaše lepote!
Mirnije spavaju kad im je žena - "onako"... Jedna sekretarica u Engleskoj je otpuštena jer je bila prelepa!
Prema tom, drage moje žene: ne iščešljavajte se, povazadan, ne šminkajte se, ne ulepšavajte se - vaša veza biće dugog veka...
A zašto se muškarci plaše lepote?
Hm, recite mi, pa ću i ja vama!

oOo

Smeštaj Privatni smeštaj Smeštaj sa bazenom Hoteli u Sokobanji Pansioni Seoski turizam Smeštaj na jezeru Cenovnik O Sokobanji O Sokobanji Istorija Istorija Prvi tragovi naselja Turski period Prvi ustanak Naredba 1837-1880 Do II svetskog rata NOB i revolucija Zdravstvo Zdravstvo Zdravstveni turizam Faktori lečenja Kupanje Inhalacija Radioaktivnost Radioaktivne vode Mineralne vode Lekovite vode Znamenite ličnosti Kako doći? Klima Oblačnost Padavine Magla Vetar Vegetacija Vremenska prognoza Odgovori Predsednika Opštine Gradski vodič Gradski vodič Izletišta Parkovi Mapa grada Crkve Autobuske linije Doček nove godine Wellness centar Restorani Akva Park Etno restoran STARA VODENICA Vesti Linkovi Nekretnine Kontakt