eSokobanja.rs

Finale 50. Medjunarodnog festivala Prva harmonika Sokobanja 2012. održano je ovog vikenda pred prepunom Letnjom pozornicom Vrelo, a ovogodišnji pobednik u kategoriji seniora je Nikola Tasić iz Niša

harmonikaFinale 50. Medjunarodnog festivala Prva harmonika Sokobanja 2012. održano je ovog vikenda pred prepunom Letnjom pozornicom Vrelo, a ovogodišnji pobednik u kategoriji seniora je Nikola Tasić iz Niša.
Ovogodišnji jubilarni festival otvorio je Tomislav Mladenović – čika Miško, finalista Prve harmonike 1963. godine. U revijalnom delu programa nastupili su i Tomislav Marjanović, drugoplasirani takmičenja 1962. godine, Mikica Marković, pobednik 1981. godine, Dušan Djukić, koji je pobedio 2007. godine, Jelena Davidović, pobednica 2010. godine i Dragiša Milanović, član žirija. Radiša Urošević i Ilda Šaulić održali su koncerte u kojima je mnogobrojna publika uživala.
Izložba fotografija Miće Stojanovića, osnivača Festivala Prva harmonika, i majstora etno – umetničke fotografije otvorena je u galeriji Legatu Miluna Mitrovića, povodom obeležavanja jubileja Pola veka harmonike u Sokobanji. Posetioci imaju priliku da vide fotografije iz 1963. godine, sa osnivanja Festivala, kao i nekadašnji izgled Letnje pozornice Vrelo. Izložba će biti otvorena do četvrtka 23. avgusta.