eBooking.rs

U večernjim satima, 17. jula 2009. godine, na prostoru nekadašnje bašte „OZREN“, gde su od ove godine smeštene sojenice-štandovi, otvoren je „Letnji sajam knjiga – Sokobanja 2009“. Organizator je Narodna biblioteka „Stevan Sremac“, iz Sokobanje, a suorganizator Organizacija za turizam, kulturu i sport – Sokobanja.

      U večernjim satima, 17. jula 2009. godine, na prostoru nekadašnje bašte „OZREN“, gde su od ove godine smeštene sojenice-štandovi, otvoren je „Letnji sajam knjiga – Sokobanja 2009“.  Organizator je Narodna biblioteka „Stevan Sremac“, iz Sokobanje, a suorganizator Organizacija za turizam, kulturu i sport – Sokobanja.
     U prisustvu mnogobrojnih gostiju-šetača, osoblje Narodne biblioteke i pesnike, književnike i slikare sokobanjskih književnih klubova „Vrelo“ i „Sokolovo pero“, sajam knjiga je otvorio Milivoje Baćević, priređivač i književni prevodilac. Istovremeno je publici predstavljena ruska poezija, promovisana je knjiga pesama „Kada pršte breze“, u prevodu Milivoja Baćevića, a sve pesme je, nakon čitanja, otpevala dramska umetnica iz Rusije, Elena Roškova, svirajući gitaru.
     Divno je bilo slušati Elenin glas i akorde gitare, ali zbog Dana žalosti u Srbiji, njeno pevanje je moralo biti prekinuto. Nadamo se da će sokobanjski gosti i meštani nekom drugom prilikom čuti Elenu Roškovu, bez prekidanja.
     Posetite sajam knjiga u Sokobanji. Predstavljeno je deset izdavača, a ima velikih popusta, čak do 70%.
     Vidimo se u Sokobanji!


19.07.2009.g.
Sokobanja.
Tekst i foto:
V.S. Putnik