eSokobanja.rs

Dečja nedelja počinje u ponedeljak 3. oktobra i trajaće do nedelje 9. oktobra. Mališani i vaspitači Predškolske ustanove Bucko obeležiće Dečiju nedelju mnogobojnim aktivnostima.

07.10.2011. V E S T – Završetak Dečje nedelje

decija nedelja

Današnjim aktivnostima, odnosno podelom igračaka po grupama , posetom Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ i preuzimanjem članskih karata za predškolce, završena je nedelja posvećena deci. Zvanično, prve nedelje oktobra, kao i svake godine, obeležena je Dečja nedelja, međutim kod nas je dečja nedelja cele godine jer mi smo tu da deci obezbedimo srećnije i bezbrižnije detinjstvo i mislim da u tome i uspevamo, rekla je između ostalog direktorka PU „Bucko“ Miladinka Milenković, povodom završetka Dečje nedelje. Igračke koje su danas podeljene deci u sokobanjskoj PU su već po tradiciji, Pertinijeve igračke, koje vrtić svake godine kupuje na Pertinijevim danima. Igračke su veoma kvalitetne i dugo traju, a mi se trudimo da sve što je novo u programu Pertinija obezbedimo za našu decu, dodala je direktorka Milenković.

 

 


04.10.2011. VEST – Aktivnosti CK

U okviru Dečje nedelje u sredu 5. oktobra, mališani PU Bucko posetiće sokobanjski CK. Na ovaj način naši najmladji sugradjani stiču prve pojmove o principima i humanitarnom radu CK. Kroz kratak crtani film koji je prilagodjen njihovom uzrastu moći će da se upoznaju sa onim čime se bavi CK. Ovu priliku deca iz sokobanjskog vrtića koriste i da pomognu svojim vršnjacima donošenjem garderobe i igračaka, a veoma su radosni što na taj način nekome mogu da pomognu.

 


 

04.10.2011. VEST – DN - predstava

Drugog dana obeležavanja ”Dečije nedelje” pozorište “Šala” iz Beograda, priredilo je danas za mališane Predškolske ustanove “Bucko” pozorišnu predstavu “Torta od muzike i sporta ” u sali bioskopa „Moravica“. Predstava je prikazana i učenicima sokobanjske Osnovne škole. Predstava je poklon Opštine svim mališanima Predškolske ustanove “Bucko” i sokobanjskim osnovcima.

 


03.10.2011. VEST – Dečja nedelja OŠ

 

Osnovna škola "Mitropolit Mihailo" obeležiće Dečju nedelju brojnim aktivnostima, pod sloganom "U razlikama je naša sličnost". U utorak je na programu predstava "Torta od muzike i sporta" Mocart i Betoven u akciji za učenike mladjih uzrasta i radionice u savetovalištu za učenike starijih uzrasta. U sredu 5. oktobra biće organizovana je poseta predsedniku opštine. U četvrtak je po programu akcija po odeljenjima "Deca – deci", dok će u petak biti organizovana druženja u okviru odeljenja. Za učenike 8. razreda od srede do petka biće organizovana Profesionalna orjentacija "Svako bira put po svojoj meri".

 


30.09.2011. VEST – Dečja nedelja “Bucko”

 

 

  Dečja nedelja počinje u ponedeljak 3. oktobra i trajaće do nedelje 9. oktobra. Mališani i vaspitači Predškolske ustanove „Bucko” obeležiće Dečiju nedelju mnogobojnim aktivnostima. U ponedeljak, prvog dana vaspitači će upoznati decu są njihovim pravima i obavezama. U utorak,4. oktobra pozorište “Šala” iz Beograda,prirediće za mališane predškolskog uzrasta pozorišnu predstavu “Torta od muzike i sporta” u sali bioskopa „Moravica“ sa početkom u 10 časova. Predstava je poklon Opštine svim mališanima Predškolske ustanove „Bucko“.U sredu, trećeg dana za pripremno predškolske grupe biće organizovana poseta predsedniku Opštine Dimitriju Lukiću, a nakon toga mališani će posetiti Crveni krst i ugroženim grupama dece pokloniti garderobu, odeću, obuću i igračke. U čettvrtak 6. oktobra , za mališane će biti organizovan maskembal.Maskembal sa žurkom počinje u 9 i 30 ispred Muzeja. U PU „Bucko“ obeležavanje Dečije nedelje završava se u petak 7. oktobra -predškolci će u prepodnevnim časovima posetiti NB „Stevan Sremac“.